19/5/21

Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης: Πορεία Ειρήνης στις 30 Μάη

 

Οι επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή  στην Ουκρανία και τη Μαύρη θάλασσα , οι αμφισβητήσεις  της τουρκικής  αστικής τάξης στο Αιγαίο,  τα σχέδια διχοτομικών λύσεων στη  Κύπρο , οι νέοι πολεμικοί σχεδιασμοί και προετοιμασίες στη Μέση Ανατολή με το Ιράν να μπαίνει μετά το Ιράκ και τη Συρία στο «κάδρο» του ΝΑΤΟϊκού «εκδημοκρατισμού», το κράτος – δολοφόνος του Ισραήλ που δολοφονεί τον Παλαιστινιακό λαό με τις ευλογίες ΗΠΑ-Ε.Ε, δεν επιτρέπουν κανένα εφησυχασμό. Πολύ περισσότερο γιατί συνδέονται με την άμεση και ενεργή εμπλοκή των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ και κάνουν την χώρα μας ιμπεριαλιστικό ορμητήριο και το λαό μας στόχο αντιποίνων.

Η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης στα πλαίσια των πανελλαδικών αντιϊμπεριαλιστικών πρωτοβουλιών  της ΕΕΔΥΕ

       ΚΑΛΕΙ τον Σαμιακό λαό και τη νεολαία

στη ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ που διοργανώνει  την ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΜΑΗ στις 5 το απόγευμα, από το ΚΥΤ Ζερβού στη Πλατεία Πυθαγόρα.

Αφετηρία της πορείας είναι φέτος το νέο Κέντρο – φυλακή προσφύγων και μεταναστών στου Ζερβού, γιατί συμπυκνώνει και συμβολίζει τις ιμπεριαλιστικές θηριωδίες των ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και Ε.Ε που αιματοκυλούν τους λαούς και οδηγούν εκατομμύρια ανθρώπους στη προσφυγιά. Ταυτόχρονα συμβολίζει την αντίσταση του λαού του νησιού μας που έχει εκφραστεί επανειλημμένα με πορείες Ειρήνης όλα τα προηγούμενα χρόνια, με τις κινητοποιήσεις του εργατικού & λαϊκού κινήματος και τα  μεγαλειώδη συλλαλητήρια του 2019 και με τον πολυήμερο αποκλεισμό του εργοταξίου του ΚΥΤ Ζερβού,  τον Φλεβάρη του 2020.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ:

·        ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ ΚΑΘΕ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ. -  ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΝΟΡΩΝ.

·        ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ.

·        ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ. - ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ. - ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ –ΔΟΛΟΦΟΝΟ.

·        ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ - ΑΜΕΣΟΣ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΟΥΣ.

ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ –ΦΥΛΑΚΕΣ. ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟΥ ΖΕΡΒΟΥ. ΝΑ ΞΗΛΩΘΕΙ ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ στο ΒΑΘΥ και στου ΖΕΡΒΟ

ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ - Η ΜΟΝΗ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΑΟΙ