6/6/21

Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων-Επισιτισμού-Τουρισμού Σάμου: στις 10 Ιούνη Απεργούμε


Συνάδελφοι και συναδέλφισσες! Ξενοδοχοϋπάλληλοι, σερβιτόροι, ντελιβεράδες, μάγειρες, λαντζέρηδες και καθαριστές, συντηρητές, ρεσεψιονίστ και καμαριέρες!

 

10 ΙΟΥΝΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ 10 πμ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΟ ΒΑΘΥ!

 

Δίνουμε τη μεγάλη μάχη ενάντια στο νομοσχέδιο για την ανατροπή του αιώνα!  Καταργούν το 8ωρο, νομιμοποιώντας τη 10ωρη εργασία χωρίς καμιά πληρωμή των υπερωριών με τη βούλα γυρνώντας μας πίσω στον «εργασιακό μεσαίωνα»!

 

Συγκεκριμένα ετοιμάζουν:

-          Υπερωρίες που θα μπορεί να επιβάλει ο εργοδότης σύμφωνα με τις ανάγκες του ενώ όχι μόνο δεν θα υπάρχει η παλιά προσαύξηση αλλά δεν θα πληρώνονται καν σε χρήμα αλλά με ρεπό σε βάθος 6μήνου.

-          Ισχυροποίηση των Ατομικών συμβάσεων που θα επιβάλλονται με την πίεση της εργοδοσίας με την δυνατότητα δραστικής μείωση του μισθού και ταυτόχρονης απαξίωσης – κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων.

-          Νέες μορφές εκ περιτροπής εργασίας, ακόμα και σπαστές υπερωρίες για τους εξτρά!

-          Απελευθέρωση των απολύσεων και μάλιστα χωρίς άμεση αποζημίωση με βάση την οικονομική κατάσταση της επιχείρησης σε βάθος 4 μήνου!!! Δυνατότητα στην επιχείρηση να προχωρά ακόμα και σε παράνομες απολύσεις. 

 

Θα πείτε είναι καινούρια αυτά για τον κλάδο μας; Όχι δεν είναι! Ειδικά, οι εποχικοί εργαζόμενοι στον τουρισμό που δουλεύουμε ήλιο με ήλιο, 7 μέρες την εβδομάδα χωρίς ρεπό ασταμάτητα. Ειδικά στο peak της σεζόν που οι ανάγκες τους είναι μεγαλύτερες και πασχίζουν να βγει η δουλειά με το λιγότερο κόστος! Έτσι, αυτό που χρόνια οι μεγάλοι ξενοδόχοι, εστιάτορες, επισιτιστικές αλυσίδες και μεγάλοι τουριστικοί όμιλοι υπερασπιζόμενοι τα κέρδη τους, επέβαλαν στην πράξη καταργώντας τον σταθερό χρόνο εργασίας, τους το δωρίζει απλόχερα η κυβέρνηση με νόμο.

 

Συνάδελφοι «για να γυρίσει ο ήλιος, θέλει δουλειά πολλή»… Να οργανωθούμε στα σωματεία μας, να συμμετέχουμε στις συνελεύσεις και στις συσκέψεις μας, να γίνουμε η φωνή του δίκιου μέσα στους χώρους εργασίας μας, να παλέψουμε ενάντια στους εργοδότες και τα τσιράκια τους που μας επιβάλλουν τη ραγδαία επιδείνωση της ζωής μας και των οικογενειών μας!

 

Ζητάμε:

-Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο έκτρωμα που καταργεί το 8ωρο και φέρνει 10ωρη και 12δουλειά με απλήρωτες υπερωρίες

-Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι και διατάξεις

-Να διασφαλιστεί το δικαίωμα της επαναπρόσληψης όλων των εποχικών στον τουρισμό και επισιτισμό. Καμία απόλυση.

-Αξιοπρεπές εισόδημα για όλους μέχρι να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα και να ανοίξουν οι επιχειρήσεις.

-Συλλογικές Συμβάσεις με μισθούς αξιοπρεπείς και δικαιώματα με υποχρεωτική εφαρμογή σε όλη τη χώρα

-Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων.