6/6/21

Σωματείο Συνταξιούχων Ικαρίας-Φούρνων: Ανακοίνωση για την Απεργία την Πέμπτη 10 Ιούνη


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ στις 12 το μεσ

 

      Το σωματείο μας στέκει αγωνιστικά μαζί με όλους τους εργαζόμενους στην πανεργατική –πανελλαδική απεργία  της Πέμπτης 10 Ιούνη.

      Το αντεργατικό έκτρωμα που ετοιμάζεται να καταθέσει η κυβέρνηση, αποτελεί αιτία πολέμου για τους εργαζόμενους και συνταξιούχους.

 

      Πάνω από ένα χρόνο μέσα στο ξέσπασμα της πανδημίας και ενώ καθημερινά θρηνούμε νεκρούς, τα νοσοκομεία  γεμάτα διασωληνωμένους  και παρά τις ανάγκες για προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα. Όσο για  τις ιδιωτικές κλινικές όχι μόνο αρνείται να προχωρήσει σε επίταξη αλλά εξακολουθεί να τις μπουκώνει με χρήμα.

 

       Μέσα σε όλη αυτή την τραγική κατάσταση που ζει ο λαός, η κυβέρνηση συνεχίζει με  συνέπεια την επίθεση σε ότι έχει απομείνει. Το χτύπημα που προσπαθεί  σε κάθε εργασιακό χώρο: κατάργηση οκταώρου, επιβολή δεκάωρης δουλειάς.

       Επιχειρείται να γκρεμιστούν κατακτήσεις που είναι ζωή για τον εργαζόμενο.       

       Η διεκδίκηση, η υπεράσπιση, η κατοχύρωση του οκταώρου ήταν αγώνας και μάχη ανειρήνευτη με τα αφεντικά στο άδικο σύστημα εκμετάλλευσης.

 

        Όλα αυτά μπορεί να δυσκολεύουν και εμάς τους συνταξιούχους, αλλά δε θα μας φιμώσουν.   

    Ματαιοπονούν αν πιστεύουν πως θα δεχτούμε τον σφαγιασμό των συνταξιοδοτικών μας δικαιωμάτων. 

       Το δίκιο κρίνεται στο δρόμο του αγώνα. Εκεί θα μας βρίσκουν πάντα και θα κερδίσουμε στο τέλος. Σκλάβοι στον 21ο αιώνα δεν θα γίνουμε.

        Το αντεργατικό έκτρωμα, ο εργαζόμενος λαός θα το πετάξει στα σκουπίδια.

 

 

Το Δ.Σ του Σωματείου

 

ΙΚΑΡΙΑ   5/6/21