16/9/21

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων: Να κλείσουν ΤΩΡΑ οι φυλακές της ντροπής! ΟΛΟΙ 18/09, 10πμ στο ΚΥΤ Ζερβού!

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,          

Η κυβέρνηση αποφάσισε να κάνει εγκαίνια το Σάββατο 18 του μήνα στη φυλακή στου Ζερβου.

Η κυβέρνηση αποφάσισε να γιορτάσει την στέρηση της ελευθερίας και την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 

Η κυβέρνηση αποφάσισε να στήσει γιορτή πάνω στον πόνο των ανθρώπων. 

Εμείς όμως συνάδελφοι αποφασίσαμε κάτι άλλο. 

Αποφασίσαμε να σταθούμε απέναντι στο ΚΥΤ της ντροπής, σεβόμενοι την επιθυμία του Σαμιακού λαού να μη γίνει κανένα ΚΥΤ, επιθυμία που διαδήλωσε και βροντοφώναξε πολλές φορές κατά το προηγούμενο διάστημα. 

Έτσι λοιπόν καλούμε τα μέλη μας και όλους τους εργαζόμενους να είμαστε το Σάββατο το πρωί στις 10 στου Ζερβού. Να τους δηλώσουμε για μια ακόμα φορά ότι δεν θέλουμε φυλακές στον τόπο μας ούτε εγκλωβισμένους ανθρώπους.

Όλοι μαζί λοιπόν το Σάββατο να συμμετάσχουμε στην διαμαρτυρία που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Σάμου. 

Παλεύουμε και διεκδικούμε:

  •        Κανένα ΚΥΤ στο νησί, ούτε ανοιχτό ούτε κλειστό. Να κλείσει  το στρατόπεδο συγκέντρωσης  στου Ζερβού. Να κλείσει η αθλιότητα του Βαθιού. Να μην μετατραπεί το νησί μας σε μια τεράστια φυλακή ανθρώπων.
  •        Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες. Να απεγκλωβιστούν όλοι οι πρόσφυγες μετανάστες για τις χώρες προορισμού τους. Να τους δοθεί η δυνατότητα να καταθέτουν εκεί αίτημα ασύλου, κόντρα στους κανονισμούς Δουβλίνου και τη συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας, που τους εγκλωβίζουν. Να καταργηθεί ο κανονισμός του Δουβλίνου και η συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας.
  •        Να οργανωθούν διαδικασίες υποβολής αιτήσεων ασύλου από τον ΟΗΕ και την ΕΕ στην Τουρκία και απευθείας μετακίνηση τους στις χώρες προορισμού τους.

 

Όλοι στη συγκέντρωση το Σάββατο 18 Σεπτέμβρη στις 10 π.μ.,

μέρα εγκαινίων του νέου ΚΥΤ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ