20/9/21

Σωματεία και φορείς της Ικαρίας: κινητοποιηση για την υγεία στις 21/9/21

 


ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ  

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Παλεύουμε για Αποκλειστικά Δημόσιο - Δωρεάν Σύστημα Υγείας & ΠΦΥ

 

 Εκτιμώντας  την έκταση του προβλήματος της υποβάθμισης των δομών υγειάς των νησιών μας και τις συνέπειες του για την κοινωνία, δίνουμε συνέχεια στην προσπάθεια των εργαζόμενων στην υγεία και των συνδικάτων του Νησιού.

 Κρίνοντας απαραίτητο να υπάρξει αντίδραση στην εφαρμογή των νέων μέτρων, ιεραρχώντας ως κυρίαρχα αιτήματα την επαρκή στελέχωση ολων των δομών υγείας των νησιών μας, την ανάκληση της απόφασης  των αναστολών και την αναστολή των σχεδίων  περί συγχώνευσης των δομών υγείας.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες, τη νεολαία, σε στήριξη της  κινητοποίησης των υγειονομικών την Τρίτη  21η Σεπτεμβρίου, ώρα 12:00  στην πλατεία Αγίου Κηρύκου.

Προετοιμαζόμαστε για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στις 13 Οκτωβρίου

Διεκδικούμε :

ü    Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα Υγείας.

ü    Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων για να στελεχωθεί πλήρως το Νοσοκομείο, το Κέντρο Υγείας, το ΕΚΑΒ, μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και  συμβασιούχων, όλων των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας.

ü     Να ανακληθούν τώρα όλες οι διατάξεις  για αναστολή καθηκόντων, στέρηση μισθού, διαθεσιμότητες,  στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους στην υγεία και την πρόνοια.

ü    Πρόσληψη πνευμονολόγου στο νοσοκομείο, δημιουργία ΜΕΘ ή ΜΑΦ. Αύξηση του αριθμού των αναπνευστήρων στο νοσοκομείο.

ü    Δημιουργία Κέντρου Υγείας στις Ράχες και στους Φούρνους, που να λειτουργούν όλο το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο, με όλες τις βασικές ειδικότητες ιατρών.

ü    Δωρεάν, μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους με ευθύνη του ΕΟΔΥ,                      ( και στα λιμάνια και το αεροδρόμιο), ώστε να ελεγχθεί η διασπορά του ιού.

ü    Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας, για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων

ü    Στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Προστασία των ανέργων, ένταση του αγώνα ενάντια σε κυβέρνηση και επιχειρηματικούς ομίλους, που επιχειρούν να τσακίσουν μισθούς και συντάξεις, τα ασφαλιστικά, τα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα.

ü    Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού με πρόσχημα τον κορονοϊό.

Λέμε ΟΧΙ στο διαχωρισμό των εργαζομένων, εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι να διεκδικήσουμε άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας.


ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ  ΙΚΑΡΙΑΣ - ΦΟΥΡΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΕΗ  ΣΑΜΟΥ- ΙΚΑΡΙΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ- ΦΟΥΡΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ 


Ικαρία 19/9/2021Ι