14/10/21

Ένωση Τεχνικών ΔΕΗ-ΚΗΕ - Παράρτημα Σάμου Ικαρίας: Όχι στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ - Τρίτη 19 Οκτώβρη απεργούμε!

   OXI  ΣΤΗΝ  ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ  ΤΗΣ  ΔΕΗ

ΤΡΙΤΗ  19  ΟΚΤΩΒΡΗ  ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

        Κυβέρνηση και διοίκηση της ΔΕΗ προχωρήσανε  στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, αυτή τη φορά μέσω της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της κατά 750 εκ. ευρώ, μειώνοντας ταυτόχρονα το ποσοστό συμμετοχής του δημοσίου από 51% σε 34%, κάνοντας ακόμα παραπάνω χώρο για τους ιδιώτες.

       Στην ουσία αυτό που επιδιώκουν είναι η ενίσχυση των ενεργειακών κολοσσών, στους οποίους δίνεται η δυνατότητα να διευρύνουν τη δραστηριοποίησή τους στον κερδοφόρο κλάδο της ενέργειας, αξιοποιώντας την υπάρχουσα υποδομή και το δυναμικό της ΔΕΗ.   

      Πρόκειται για μια προδιαγεγραμμένη εξέλιξη στα πλαίσια της πολιτικής της ΕΕ για την «απελευθέρωση» της ενέργειας, που με ιδιαίτερη προσήλωση προωθείται διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις, καθώς και την τωρινή, με πολλές αρνητικές συνέπειες για το λαό, τους εργαζόμενους και τους καταναλωτές.

     Τα βήματα της «απελευθέρωσης» για να φτάσουμε ως εδώ ήταν: Το ξεπούλημα του ασφαλιστικού των εργαζομένων και   συνταξιούχων. Τις τρεις αλλεπάλληλες μετοχοποιήσεις της ΔΕΗ μέχρι το 49%. Το διαχωρισμό της ΔΕΗ σε ΔΕΗ - ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ για να προωθηθεί η απελευθέρωση της ηλεκτρικής ενέργειας, παραχωρώντας τη χρήση των δικτύων μεταφοράς και διανομής στο ιδιωτικό κεφάλαιο από τη μία και καθιστώντας τα δίκτυα ελκυστικά προς πώληση. Την αδειοδότηση μεγάλων εταιρειών για παραγωγή ηλεκτρισμού με μονάδες φυσικού αερίου και ΑΠΕ με εγγυημένα κέρδη. Την απολιγνιτοποίηση και βέβαια την κρατική στήριξη στους ομίλους της «πράσινης Ενέργειας»…

    Οι εργαζόμενοι στον όμιλο ΔΕΗ αλλά και ολόκληρος ο λαός, να αντιπαλέψουν την πολιτική της «απελευθέρωσης», που αυτή τη στιγμή εκφράζεται με:  ιδιωτικοποιήσεις, απολιγνιτοποίηση και σπορά ΑΠΕ, καλυπτόμενη πίσω από συνθήματα για προστασία του περιβάλλοντος, με αποκοπές ρεύματος, με αυξήσεις στα τιμολόγια από τη μια και κατακερματισμό στις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων από την άλλη.

Αυτός ο αγώνας θα ανοίγει το δρόμο για να γίνει η ενέργεια πραγματικά κοινωνικό αγαθό προσβάσιμο απ’ όλους και όχι πανάκριβο εμπόρευμα που είναι σήμερα.

Παλεύουμε ενάντια στην ιδιωτικοποίηση.  Διεκδικούμε:

·         Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για όλες τις υπηρεσίες ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ στο νομό μας

·         Σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο της ΔΕΗ

·         Ένταξη όλων των συμβασιούχων με απευθείας εργασιακή σχέση αορίστου χρόνου

·         Ρεύμα φθηνό για όλο το λαό, είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα

 

Βάζουμε φρένο σε αυτές τις αρνητικές εξελίξεις για τους εργαζόμενους και το λαό.

Την Τρίτη 19 Οκτώβρη συμμετέχουμε στην απεργία που προκήρυξε

η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

 

Η ΤΔΕ της Ε.ΤΕ. ΔΕΗ Σάμου-Ικαρίας

τηλ: 6977044429-6972706154

     φαξ: 22750.22563/22258

     e-mail: san_kiryko@yahoo.gr