5/10/21

Κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις στην Ικαρία για την Υγεία

 


ΣΥΝΕΧΙΣΗ  ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ  ΣΤΗΝ  ΙΚΑΡΙΑ

ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

  Φίλοι συμπατριώτες,

   Τα τελευταία χρόνια ακούσαμε πολλά λόγια, υποσχέσεις, εξαγγελίες…. Πάνω απ’ τα λόγια όμως βρίσκονται τα έργα και οι πράξεις, η σκληρή πραγματικότητα που ζούμε και που μπροστά της χάνεται, εξατμίζεται ακόμα και η πιο μικρή υπόσχεση.   

 Για παράδειγμα:  Το αίτημα για τη λειτουργία των απαραίτητων κλινικών για ένα Νοσοκομείο, σε 24ωρη βάση, ακούγεται εξωπραγματικό, όταν βασικές ειδικότητες, απολύτως απαραίτητες, απουσιάζουν. Η δημιουργία σταθμού Υγείας ποτέ δεν στελεχώθηκε με βάση το Οργανόγραμμα της σύστασης του. Τα περιφερειακά ιατρεία  συχνά είναι χωρίς γιατρό.

   Είναι πλέον κοινοτυπία να περιγράφουμε μια κατάσταση στον χώρο της Υγείας, για τα νησιά μας, που επαναλαμβάνεται αρκετά χρόνια τώρα και χειροτερεύει διαρκώς.

 Ξέρουμε ότι δεν είναι ούτε τυχαίο ούτε συγκυριακό. Ζούμε στο πετσί μας τις συνέπειες των αντιδραστικών αλλαγών στο χώρο της Υγείας που συστηματικά έχουν προωθηθεί από όλες τις προηγούμενες και τωρινή κυβέρνηση.

Αρνιόμαστε να συμβιβαστούμε με αυτή τη κατάσταση.

Δεν πρέπει να ανεχτούμε αυτή την εξέλιξη.

    Το Εργατικό Κέντρο νομού Σάμου και τα σωματεία μέλη του  εκτιμώντας την έκταση του προβλήματος της υποβάθμισης των δομών υγειάς των νησιών μας και τις συνέπειες του για την κοινωνία συνεχίζουν τις αγωνιστικές τους πρωτοβουλίες για τα ζητήματα της Υγείας. Πέρα από την μέχρι τώρα στήριξη των κινητοποιήσεων των υγειονομικών, συμβάλλουμε στην γενικότερη προσπάθεια ενημέρωσης και ενεργοποίησης της τοπικής κοινωνίας, διοργανώνοντας συγκεντρώσεις στις κοινότητες του Δήμου.  

  Κρίνοντας απαραίτητο να υπάρξει αντίδραση στην εφαρμογή των νέων μέτρων, δίνουμε συνέχεια στην προσπάθεια διεκδίκησης των συνδικάτων του νησιού για όσα θεωρούμε αναγκαία, ιεραρχώντας ως άμεσα αιτήματα που επιβάλλεται η άμεση ικανοποίηση τους, δηλαδή: την επαρκή στελέχωση όλων των δομών, την αναστολή των σχεδίων περί συγχώνευσης των δομών υγείας και την ανάκληση της απόφασης των αναστολών.

  Το πρόγραμμα των νέων κινητοποιήσεων - συγκεντρώσεων είναι:

ΠΕΜΠΤΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΗ :  ΚΑΡΚΙΝΑΓΡΙ, ώρα 8 μ.μ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΟΚΤΩΒΡΗ : ΜΑΓΓΑΝΙΤΗΣ, ώρα 8 μ.μ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΟΚΤΩΒΡΗ : ΑΡΕΘΟΥΣΑ, ώρα 8 μ.μ.

ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΟΚΤΩΒΡΗ : ΚΑΡΑΒΟΣΤΑΜΟ, ώρα 8 μ.μ.

ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΟΚΤΩΒΡΗ : ΠΕΡΔΙΚΙ, ώρα 8 μ.μ.


ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ - ΦΟΥΡΝΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ- ΦΟΥΡΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΕΗ  ΣΑΜΟΥ- ΙΚΑΡΙΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ- ΦΟΥΡΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ  ΓΥΝΑΙΚΩΝ  ΙΚΑΡΙΑΣ