3/11/21

Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων - Βιοτεχνών - Επαγγελματιών - Εμπόρων Ικαρίας: Όλοι και Όλες στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 4 Νοέμβρη στην Πλατεία Ευδήλου, 7 μ.μ.

Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες,

            Όλοι όσοι τα τελευταία χρόνια ζήσατε στο πετσί σας την αύξηση της φορολογίας, την αύξηση του Φ.Π.Α., την αβεβαιότητα, την μείωση των εισοδημάτων σας, τα χαράτσια, τις παλινωδίες της κυβέρνησης εν μέσω πανδημίας που είχε ως αποτέλεσμα , αφενός, τους κινδύνους για την δημόσια υγεία, από την μείωση δαπανών  κα την αναστολή γιατρών και υγειονομικού προσωπικού και, αφετέρου, από το ανοιγόκλειμα των μαγαζιών μας για μεγάλο χρονικό διάστημα και όλα όσα επέφερε αυτό, ψυχολογικά και οικονομικά.

      Οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης για την αύξηση του ΑΕΠ δεν πείθουν, γιατί κανένας δεν είδε αύξηση στην τσέπη του. Η ακρίβεια τα σαρώνει όλα με ρυθμούς χιονοστιβάδας.

       Δεν δεχόμαστε τον νόμο Χατζηδάκη, που πάτησε σε προηγούμενους αντεργατικούς νόμους, όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και που ήρθε να κομματιάσει εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις ετών.  Αυτός ο νόμος πρέπει να καταργηθεί και θα καταργηθεί.

      Η “επόμενη μέρα” πρέπει να μας βρει στη μάχη, στο δρόμο της λαϊκής αντεπίθεσης. Συνεχίζουμε μαζικά οργανώνοντας και τη δική μας πάλη για την προστασία του εισοδήματός μας, για την κατάργηση των άδικων φόρων όπως το τέλος επιτηδεύματος και την επανένταξή μας σε αφορολόγητο 12.000 ευρώ, για την κατάργηση των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών και τη γενναία διαγραφή χρεών σε εφορία και τράπεζες, για την προστασία από τον εφιάλτη της πανδημίας που συνεχίζεται, για την κάλυψη όλων των σύγχρονων αναγκών μας στην υγεία, την κοινωνική ασφάλιση, την παιδεία των παιδιών μας.

  Σας καλούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να δώσουμε όλοι αγωνιστικό παρόν στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου νομού Σάμου, των σωματείων και φορέων της Ικαρίας , στον Εύδηλο την ΠΕΜΠΤΗ 4 ΝΟΕΜΒΡΗ στις 7 μ.μ.