11/11/21

Αλληλεγγύη στον αγώνα και την απεργία των ναυτεργατών

 


Το Εργατικό Κέντρο Σάμου χαιρετίζει και εκφράζει την αλληλεγγύη του στον απεργιακό αγώνα των ναυτεργατών και των σωματείων τους για ανανέωση και εφαρμογή Συλλογικών Συμβάσεων με αυξήσεις στους μισθούς, οργανικές συνθέσεις που να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες, μέτρα προστασίας των ανέργων, επαναπατρισμό των πληρωμάτων στα ποντοπόρα καράβια από τον πολύμηνο εγκλωβισμό τους, Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, δημόσια και υποχρεωτική, αναβάθμιση της Ναυτικής Εκπαίδευσης, ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας, κατάργηση των αντεργατικών νόμων που τσακίζουν τη ζωή μας και το εισόδημά μας και θέλουν να βάλουν στο γύψο το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα και τα σωματεία.

 Ο αγώνας τους είναι και δικό μας αγώνας αφού η ζωή μας είναι δεμένη με τη θάλασσα και διαρκώς παλεύουμε για ασφάλεια στη θάλασσα, συχνές και φθηνές συγκοινωνίες, για τα δικαιώματα νησιωτών και ναυτεργατών.

Στηρίζουμε τις διεκδικήσεις και την απεργία τους που έχει καθολική συμμετοχή, αποδεικνύοντας ακόμη μια φορά ότι η κινητήρια δύναμη των πάντων είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι αφού χωρίς αυτούς καράβι δεν κουνιέται, προπέλα δεν γυρνά! Βλέπουμε με αισιοδοξία ότι οι αγώνες φέρνουν αποτελέσματα και μπορούμε να έχουμε νίκες μέσα από μαζικό και οργανωμένο αγώνα. Μας το έδειξαν οι εργαζόμενοι της Cosco, οι εργαζόμενοι της e-food, οι συνάδελφοι στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, αλλά και πολλοί άλλοι που καθημερινά δίνουν μάχες στους χώρους δουλειάς απέναντι στον κοινό μας αντίπαλο τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και το κράτος τους.

Έχουμε τη δύναμη να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική με ταξική αλληλεγγύη, οργάνωση, δράση και μαζικούς αγώνες. Με το δυνάμωμα των σωματείων μας!

Δυναμώνουμε τον κοινό αγώνα για αυξήσεις στους μισθούς, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, δουλειά και ζωή με δικαιώματα!

 

Η Διοίκηση