8/11/21

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου στηρίζει τους απεργούς της ΛΑΡΚΟ


Το Εργατικό Κέντρο Σάμου στηρίζει τον πολύμηνο αγώνα των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ. Έναν αγώνα που αφορά όλη την κοινωνία αφού ο ορυκτός πλούτος είναι περιουσία του λαού μας, ενώ η πάλη για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη δουλειά, για δουλειά και ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια είναι πάγιο αίτημα όλων των εργαζομένων.

Μπροστά στην 24ωρη απεργία των συναδέλφων μας στη ΛΑΡΚΟ στις 13 Νοέμβρη στην Αθήνα, στις 11 το πρωί στο Σύνταγμα δηλώνουμε ότι είμαστε μαζί σας και απαιτούμε από την κυβέρνηση να ικανοποιηθούν τώρα τα δίκαια αιτήματα:

    


-   Όχι στην ιδιωτικοποίηση – διάλυση της ΛΑΡΚΟ

 -  Να διασφαλιστεί η συνέχιση της ενιαίας λειτουργίας της επιχείρησης,

-   Να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας σας

-  Να λάβετε όσα σας χρωστά η επιχείρηση

Κρατική χρηματοδότηση, εκσυγχρονισμός και ανάπτυξη όλων των δυνατοτήτων της επιχείρησης για την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών

 

Να σταματήσει τώρα το έγκλημα διαρκείας της ΛΑΡΚΟ!

 

Σε αυτό τον αγώνα, αντλούμε δύναμη από τους παλικαρίσιους αγώνες των συναδέλφων μας στην COSCO και την E-FOOD και αλλού, που μας διδάσκουν πώς με την έκφραση της ταξικής αλληλεγγύης και ενότητας μπορούμε να έχουμε κατακτήσεις απέναντι σε κεφάλαιο, εργοδοσία και το κράτος τους.

Το παρόν κοινοποιούμε στο σωματείο σας, σε μέσα ενημέρωσης και συνδικαλιστικές οργανώσεις και σωματεία της Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων και πανελλαδικά.

 

 

Ο αγώνας των εργαζόμενων της ΛΑΡΚΟ είναι και δικός μας αγώνας. Αφορά όλη την εργατική τάξη.

 

 

Η Διοίκηση