21/12/21

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Καρλοβάσου: Αγωνιζόμαστε και Διεκδικούμε στο ακέραιο όσα αδίκως μας έχουν αφαιρεθεί

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟ ΟΣΑ ΑΔΙΚΩΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ, ΜΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ                                     

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Η νέα Διοίκηση του Σωματείου μας χαιρετίζει όλες και όλους όσοι πήραν μέρος στη Γενική Συνέλευση και στις εκλογές του Σωματείου. Καλούμε και όλους τους υπόλοιπους συνταξιούχους να γραφτούν στο Σωματείο και να δώσουν δύναμη στη δύναμή τους! Να δυναμώσουν τη φωνή διεκδίκησης και αγώνα! Κανένας να μην είναι μόνος του στην αντιλαϊκή λαίλαπα που έχει ξεσπάσει. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

 

Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΜΝΗΣΙΑ και ΑΠΡΑΞΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ  

 ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ – ΜΑΣ ΠΗΡΑΝΕ ΠΟΛΛΑ

ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

Οι αγώνες μας μπορούν να βάλουν φρένο στις αντισυνταξιουχικές – αντιλαϊκές πολιτικές

 

Ø Προσλήψεις γιατρών-νοσηλευτών στο Νοσοκομείο, στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου, στο Περιφερειακό Ιατρείο Μαραθοκάμπου, στα Αγροτικά ιατρεία. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας. Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία.

Ø Να δοθεί το Δώρο Χριστουγέννων τώρα σε όλους τους συνταξιούχους. Τα Δώρα τα έχουμε πληρώσει. Όταν δουλεύαμε πληρώναμε εισφορές για 14 μήνες. Δεν μας φτάνει το αντίδωρο των 250 ευρώ που πετούν σαν ξεροκόμματο, ενώ έχουν κλέψει τα αποθεματικά των ταμείων μας.

Ø Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Επαναφορά 13ης-14ης σύνταξης.  Κατώτερη σύνταξη στα 600 €.

Ø Να μειωθούν οι τιμές και να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα βασικά προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης. Καμιά διακοπή ρεύματος, πλειστηριασμός και κατάσχεση. Φτάνει η  ακρίβεια που ροκανίζει τις συντάξεις μας.

Ø Να αποζημιωθούν στο 100% όλοι οι σεισμοπαθείς.

Ø Να αποδοθεί το 0,5% του τακτικού προϋπολογισμού που είναι νομοθετημένο, στα ασφαλιστικά ταμεία, για τα έτη 2020-2021. Να αποδοθούν όλα τα αναδρομικά.

Ø Όχι στο χαράτσι των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60 που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Τηρούμε τα μέτρα προστασίας και εμβολιαζόμαστε αξιοποιώντας τα επιστημονικά επιτεύγματα. Φτάνει ποια η κοροϊδία και η πολιτική της «ατομικής ευθύνης» για την αντιμετώπιση της πανδημίας που επιβάλει η κυβέρνηση. Απαιτούμε άμεση στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να σταματήσουν οι περικοπές για την υγεία.

 

Καμία επανάπαυση! Αγωνιζόμαστε, απαιτούμε και διεκδικούμε.

 

Ευχόμαστε σε όλους τους συνταξιούχους καλές γιορτές και υγεία

στους ίδιους και τις οικογένειες τους!

Η Διοίκηση