29/12/21

«Ναυάγιο» η πολιτική ΕΕ-κυβέρνησης που θάβει ψυχές στο Αιγαίο

Νεκροταφείο ψυχών το Αιγαίο μετά τα πρόσφατα ναυάγια (Φολέγανδρος, Αντικύθηρα, Πάρος) που έχασαν την ζωή τους κατατρεγμένοι πρόσφυγες και μετανάστες στην προσπάθειά τους να βρουν μια καλύτερη γη για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Μα το μεγαλύτερο «ναυάγιο» είναι η αντιμεταναστευτική πολιτική όλων των κυβερνήσεων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, ΠΑΣΟΚ) που δένονται ολοένα περισσότερο και επικίνδυνα στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΝΑΤΟ και Ε.Ε. Είναι αυτοί που αποτελούν τους ηθικούς αυτουργούς αυτού του συνεχιζόμενου εγκλήματος.

Όσο δεν σταματούν οι πόλεμοι, η δίψα κι ο ανταγωνισμός των πολυεθνικών για νέα κερδοφόρα πεδία ανά την υφήλιο που προϋποθέτουν τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των διαδρομών τους, τόσο θα γεννιέται η προσφυγιά και η μετανάστευση. Τόσο θα φτιάχνονται «Νταχάου» (ΚΥΤ στη Σάμο και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου), τόσο θα στήνονται συμφωνίες που θα αναγκάζουν τους πρόσφυγες να ακολουθούν επικίνδυνους δρόμους για να σωθούν, τόσο τα κυκλώματα των διακινητών θα οικονομάνε στις πλάτες των θυμάτων των πολέμων, τόσο εγκληματικές επαναπροωθήσεις θα κουρελιάζουν ανθρώπινα δικαιώματα.  

Καλούμε για άλλη μια φορά τους εργαζομένους να βγάλουν το συμπέρασμά τους αφού το νησί μας έχει στενάξει από το θέμα του Προσφυγικού – Μεταναστευτικού.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στα θύματα αυτά και απαιτούμε άμεσα:

·        Να παρθούν τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα για άμεση παροχή ασύλου και προστασία των προσφύγων σύμφωνα με την συνθήκη της Γενεύης και τις αποφάσεις του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

·        Να σταματήσει η φονική πολιτική των απελάσεων, των επαναπροωθήσεων και των υπερδομών-φυλακών

·        Κανένα ΚΥΤ στο νησί. Να κλείσει  το στρατόπεδο συγκέντρωσης  στου Ζερβού. Να μην μετατραπεί το νησί μας σε μια τεράστια φυλακή ανθρώπων.

·        Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες. Να απεγκλωβιστούν όλοι οι πρόσφυγες μετανάστες για τις χώρες προορισμού τους. Να τους δοθεί η δυνατότητα να καταθέτουν εκεί αίτημα ασύλου, κόντρα στους κανονισμούς Δουβλίνου και τη συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας, που τους εγκλωβίζουν. Να καταργηθεί ο κανονισμός του Δουβλίνου και η συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας.

·        Να οργανωθούν διαδικασίες υποβολής αιτήσεων ασύλου από τον ΟΗΕ και την ΕΕ στην Τουρκία και απευθείας μετακίνηση τους στις χώρες προορισμού τους.

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Σ.