13/1/22

Ένωση γονέων και κηδεμόνων σχολείων Ικαρίας: Περί των τεστ ο λόγος

H κυβέρνηση, προκειμένου να αντιμετωπίσει την πανδημία κάνοντας μηδενικές προσλήψεις στο Ε.Σ.Υ.,αποτελειώνοντας την πρωτοβάθμια υγεία, εγκαταλείποντας ασθενείς στη μοίρα τους σε ανύπαρκτες ή αυτοσχέδιες ΜΕΘ, θέτοντας σε αναστολή εργασίας 7.000 υγειονομικούς, δημιουργώντας σύγχυση στους πολίτες όσον αφορά σε κρούσματα και θύματα της πανδημίας και πολλά άλλα επικίνδυνα, τώρα αναγκάζει να πληρώνουμε από την τσέπη μας και το πιστοποιητικό νόσησης.

  Γιατί, τι άλλο συμβαίνει όταν σύμφωνα με το πρωτόκολλο ένας ασθενής, προκειμένου να λάβει αυτό το έγγραφο, θα πρέπει να έχει θετικό μοριακό τεστ το οποίο όμως δεν υπάρχει σε δημόσια δομή στο νησί ούτε για δείγμα, σύμφωνα με μαρτυρίες ασθενών αλλά και της ίδιας της διοίκησης του Νοσοκομείου μας;

   O ασθενής, επομένως, οδηγείται εμμέσως πλην σαφώς στον ιδιώτη βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη για να βρει 60 ευρώ και να λάβει την απάντηση έπειτα από τρεις μέρες, με ό,τι σημαίνει αυτό για τη δημόσια υγεία.

   Μόνο ως έμμεσο εκβιασμό μπορούμε να εκλάβουμε την έλλειψη μοριακών τεστ: εμβολιαστείτε για να σας αρκεί το rapid τεστ. Αλλά και ως ακόμα ένα δωράκι στους ιδιώτες γιατρούς. Αλήθεια, τι θα συμβεί με τους χιλιάδες συμπολίτες μας, οι οποίοι από την 1η Φλεβάρη θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι εάν δεν κάνουν την τρίτη δόση εμβολίου;

   Για μας τους γονείς και μέλη της τοπικής κοινωνίας, οι άνθρωποι δεν χωρίζονται σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, σε ασφαλισμένους και ανασφάλιστους, σε νέους και ηλικιωμένους. ΟΛΟΙ έχουμε το δικαίωμα και την ανάγκη της πρόσβασης σε δημόσιες δομές υγείας και το κράτος έχει την υποχρέωση να την παρέχει, χωρίς αστερίσκους και χωρίς διαχωρισμούς.

   Καλούμε όλη την τοπική κοινωνία, τον Δήμο, όλους τους φορείς να πάρουν θέση και να απαιτήσουν από το κράτος τα αυτονόητα, έστω και τώρα, την ύστατη στιγμή.   

    Δηλώνουμε πως δεν πρόκειται να συνηθίσουμε την απώλεια των στοιχειωδών δικαιωμάτων μας και θα παλεύουμε πάντα για τα αυτονόητα:

- Ενίσχυση του Ε.Σ.Υ τώρα με μόνιμες προσλήψεις προσωπικού.

- Επιστροφή στην εργασία τους των υγειονομικών σε αναστολή.

- Ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

- Αυξημένο testing στο γενικό πληθυσμό χωρίς διαχωρισμούς,με ευθύνη του ΕΟΔΥ

- Να παρθούν πίσω τώρα οι άδικες και αντιεπιστημονικές αποφάσεις για έμμεση ή άμεση υποχρεωτικότητα.Καμία σκέψη για επέκταση της.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

                                                                                                                         Ικαρία 12/01/22

τηλ.: 6977174307-6977044429                                                                      αρ. πρωτοκ.: 10

e-mail:enosigoneonikarias@gmail.com                                                                 

   

Προς:

·        ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ και 2η ΥΠΕ

·        ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ

 

Κοινοπ.:

·        ΔΗΜΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ, ΕΠΑΡΧΕΙΟ ΙΚΑΡΙΑΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡ.ΑΙΓΑΙΟΥ

·        ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ & ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ

·        ΣΥΛΛΟΓΟΙ / ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ

·        ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΑΣΜΕ)

·        Σ.Ε.Π.Ε – Ε.Λ.Μ.Ε ΙΚΑΡΙΑΣ & ΦΟΥΡΝΩΝ-

·        ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΚΟΚΟΜΕΙΟ ΙΚΑΡΙΑΣ

·        ΜΜΕ