2/2/22

Όχι στις απολύσεις στη ΛΑΡΚΟ – Αλληλεγγύη από το Εργατικό Κέντρο Σάμου

 


Όχι στις απολύσεις στη ΛΑΡΚΟ – Αλληλεγγύη από το Εργατικό Κέντρο Σάμου

 

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου καταγγέλλει τις απολύσεις των εργατών στη ΛΑΡΚΟ στις οποίες προχωρά άμεσα η κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία μάλιστα ξεσπιτώνει όσες οικογένειες μένουν στον οικισμό, ώστε να παραδώσει την επιχείρηση «καθαρή» στους μονοπωλιακούς ομίλους. Δεν μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι σε αυτό τον πόλεμο και εκφράζουμε για άλλη μια φορά την αμέριστη συμπαράστασή μας και την αλληλεγγύη μας στον πολύχρονο αγώνα τους για διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους και των δικαιωμάτων τους, τη καταβολή των δεδουλευμένων τους, τη διασφάλιση της συνέχισης της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ!

 

Την ίδια στιγμή το Εργατικό Κέντρο Σάμου καλεί τα σωματεία και τους φορείς της Σάμου και της Ικαρίας να εκφράσουν την στήριξή τους στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, γιατί ο δικός τους αγώνας είναι και δικός μας αγώνας! Εδώ και χρόνια, είναι γνωστό το έγκλημα! Μεθοδικά κυβερνήσεις και ΕΕ προχώρησαν στην απαξίωση της επιχείρησης, στην υπερχρέωσή της, στην εγκατάλειψη, ενώ θα μπορούσε να μείνει ανοιχτή, να αναπτυχθεί και να εκσυγχρονιστεί διασφαλίζοντας τη δουλειά και τα δικαιώματα των εργαζόμενών της.

 

Τώρα, λοιπόν, έστειλε τελεσίδικο η κυβέρνηση της ΝΔ με το οποίο εντός Φλεβάρη πετάει στο δρόμο εκατοντάδες οικογένειες διώχνοντάς τους από τον οικισμό ώστε να παραδώσει την επιχείρηση στους ιδιώτες χωρίς εργαζόμενους που θα έχουν δικαιώματα. Και ποιους πετάει στο δρόμο; Πετάει αυτούς που έδωσαν το αίμα τους για να στήσουν τη ΛΑΡΚΟ και την κράτησαν ανοιχτή τόσα χρόνια κόντρα σε επιχειρηματικά συμφέροντα και κυβερνητικά σχέδια που ξεπουλάνε τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας για να κερδίζουν οι ίδιοι οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

 

Ανεργία – Εξαθλίωση – Ξεσπίτωμα!

 

Δε θέλουμε αυτό το μέλλον για τα εργασιακά μας δικαιώματα – για τη ζωή μας!

 

Αν τώρα περάσει αυτό το έγκλημα θα βρεθούμε σε χειρότερη θέση όλοι οι εργαζόμενοι σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς! Κρατάμε το χέρι λοιπόν στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και τις οικογένειές τους που τώρα το υψώνουν για να κρατηθούν όρθιοι οι ίδιοι και η εργατική τάξη της χώρας μας!

 

 

Η Διοίκηση