11/3/22

Οικοδόμοι Καρλοβάσου: Την Τετάρτη 16 Μάρτη Απεργούμε - 17 Μάρτη συμμετέχουμε στη συγκέντρωση του ΕΚΣ και των σωματείων

 


ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΜΑΡΤΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ

Συγκέντρωση

9:00 το πρωί στα Γραφεία του Σωματείου στο Καρλόβασι

10:00 στο ΙΚΑ στο Δημαρχείο - 12:00 σύσκεψη-κέρασμα γραφεία σωματείου

Συνάδελφοι οικοδόμοι,  Έλληνες και μετανάστες,

Στις 16 Μάρτη να σημάνει ξεσηκωμός. Αποφασιστικά και με μαχητικότητα να νεκρώσουν εργοτάξια και γιαπιά. Να δώσουμε το παρόν στην Απεργιακή Συγκέντρωση. Φωνάζουμε δυνατά: «Θέλουμε δουλειά με ΣΣΕ και αυξήσεις στα μεροκάματα», «Κανένας ανασφάλιστος», «Μέτρα τώρα για την ακρίβεια». Λέμε «Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο», «Καμιά εμπλοκή της χώρας».

Είναι ώρα δράσης. Τίποτα δεν έρχεται ουρανοκατέβατο. Όλα κατακτιούνται με αγώνες!

Καμιά κυβέρνηση και κανένας δεν πρόκειται να μας στηρίξει οικονομικά, να βελτιώσει τους όρους δουλειάς, υγείας και ασφάλειάς μας, να μειώσει την τιμή στη βενζίνη, στο ρεύμα, στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, να μας ζεστάνει το σπίτι. Χορτάσαμε από σωτήρες όλα αυτά τα χρόνια. Καταλάβαμε ότι τίποτα δε μας χαρίζεται. Μόνο με τα χέρια μας, με οργάνωση στο σωματείο, με συλλογικούς αγώνες για την ικανοποίηση των αναγκών μας μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα.

Για τ’ αφέντι το ψωμί σκοτώνονται οι λαοί… αφού είτε μας σακατεύουν στους χώρους δουλειάς, μας εξαθλιώνουν, μας οδηγούν στη φτώχεια, είτε κάνουν πολέμους για τα δικά τους συμφέροντα βάζοντάς μας να διαλέξουμε δολοφόνο, όπως τώρα. Η απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι η έναρξη του πολέμου που ετοίμαζαν καιρό ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, Ε.Ε. και Ρωσία για τα κέρδη και τους ανταγωνισμούς των τραπεζιτών, των πετρελαιάδων, των εφοπλιστών τους. Ο λαός μας ήδη τον πληρώνει ακριβά αυτόν τον πόλεμο με τις ακόμη μεγαλύτερες αυξήσεις τιμών. Κινδυνεύει να τον πληρώσει ακόμη και με αίμα εξαιτίας της συμμετοχής ελληνικού στρατού, εξοπλισμού, στρατιωτικών ΝΑΤΟϊκών βάσεων κλπ για τα οποία ευθύνη έχει αυτή και η προηγούμενες κυβερνήσεις.

Και στον πόλεμο και στην ειρήνη τους θύματα είναι οι λαοί!

Εμείς οι εργάτες έχουμε χρέος να είμαστε με τους λαούς και όχι να διαλέξουμε δολοφόνο – ληστή. Όπως δουλεύουμε δίπλα δίπλα στην οικοδομή, έτσι πρέπει να κάνουμε και κοινό αγώνα ενάντια στον πόλεμο παλεύοντας τον κοινό εχθρό στη χώρα μας, διεκδικώντας αυτά που έχουμε ανάγκη.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

Ø Άμεσα μέτρα στήριξης του λαού από την ακρίβεια. Ειδική μέριμνα για τους άνεργους.

Ø Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και αύξηση στο μεροκάματο. Κανένας ανασφάλιστος. Μεροκάματο σε ανειδίκευτους, βοηθούς και τεχνίτες ανάλογα με τις τριετίες των ενσήμων.

Ø Διανομή  των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων.

Ø Αυξήσεις στις συντάξεις για να μην αναγκάζεται να δουλεύει ο συνταξιούχος.

Ø Καμία εμπλοκή – καμιά συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-Ε.Ε.-Ρωσίας. Να κλείσουν οι ΑμερικανοΝατοϊκές Βάσεις. Κανένας φαντάρος στην Ουκρανία ή εκτός συνόρων.

Ø Στελέχωση όλων των μονάδων υγείας του νησιού με προσωπικό και μηχανήματα.

Ø Αποκατάσταση όλων των ζημιών από το σεισμό με ευθύνη του κράτους.

Ø Μέτρα αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας και θωράκισης.

 

Όταν εμείς οι εργαζόμενοι αγωνιζόμαστε τίποτα δεν μπορεί να μας σταματήσει!

 

Όλοι στον αγώνα - Όλοι στην Απεργία την Τετάρτη 16 Μάρτη

Όλοι στη Συγκέντρωση την Πέμπτη 17 Μάρτη, 6:30 το απόγευμα στην πλατεία Καρλοβάσου

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ