12/3/22

Κάλεσμα ΕΚΣ για συγκέντρωση την Πέμπτη 17 Μάρτη και προετοιμασία για την Απεργία στις 6 Απρίλη

 


Συγκέντρωση Πέμπτη 17 Μάρτη 18:30, πλατεία Καρλοβάσου

ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΗ


  •  Καμία εμπλοκή – καμία συμμετοχή της χώρας μας στον πόλεμο και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ρωσίας
  • Να κλείσουν οι Αμερικανονατοϊκές Βάσεις. Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα
  • Όχι στην ακρίβεια και στη φοροληστεία, υπεράσπιση του λαϊκού εισοδήματος
  • Συλλογικές Συμβάσεις με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς

 

Η απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία που είναι η  έναρξη ενός πολέμου που ετοιμαζόταν καιρό με την όξυνση των ανταγωνισμών ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-Ε.Ε-Ρωσίας, δεν είναι για τα συμφέροντα των λαών της περιοχής αλλά για τα κέρδη των ντόπιων μονοπωλίων τους. Το σκηνικό που είναι απλωμένο αυτή τη στιγμή στη λυκοσυμμαχία της Ε.Ε. και στο θαλάσσιο και εναέριο χώρο της Ελλάδας είναι πολεμικό.

Η αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία, τα αεροπλανοφόρα και αμερικάνικα πολεμικά στις θάλασσες μας, τα βομβαρδιστικά και ιπτάμενα τάνκερ που εφορμούν από τις πολλές ΝΑΤΟϊκές βάσεις από την Σούδα ως την Αλεξανδρούπολη, για τις οποίες  πληρώνουμε υπέρογκα ποσά από τις δικές μας τσέπες, με τις υπογραφές των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, εμπλέκουν όλο και πιο βαθιά τη χώρα μας στον πόλεμο. Δημιουργούν ορατό κίνδυνο και για το λαό μας ενώ εντείνεται το κλίμα γεωπολιτικών συγκρούσεων στην ευρύτερη περιοχή.

Δεν ανεχόμαστε άλλο τις συνθήκες που βιώνουμε οι εργαζόμενοι και ο λαός με το τσάκισμα των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Δεν ανεχόμαστε να δουλεύουμε χωρίς συλλογικές συμβάσεις, με μισθούς και μεροκάματα πείνας, με τον κατώτερο μισθό να βρίσκεται καθηλωμένος στα επίπεδα του 2007, δηλαδή στα 663€, με 4ωρα και 6ωρα άρα με κάτω από 500€ το μήνα, να σακατευόμαστε στη δουλειά. Δεν ανεχόμαστε να πληρώνουμε πανάκριβα το σουπερμάρκετ, 300-600άρια στο ρεύμα ή με φόβο μη μας το κόψουν, 2€/λίτρο τη βενζίνη, την υγεία, να μην μπορούμε να ζήσουμε ή να κάνουμε οικογένεια. Δεν ανεχόμαστε να είμαστε στη φτώχεια και την εξαθλίωση για να πληρώνουμε πολεμικούς εξοπλισμούς, ούτε να χύσουμε το αίμα μας για να υπερασπιστούμε τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Όχι άλλοι ξεριζωμένοι και πρόσφυγες εξαιτίας των πολέμων τους.

Απορρίπτουμε τη θέση των ηγεσιών της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που συστρατεύονται με το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. και μας καλούν να κάνουμε θυσίες για την εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο φορτώνοντάς μας με νέα βάρη φόρους, ενεργειακή φτώχεια…  

Εμείς οι εργαζόμενοι δηλώνουμε ρητά ότι δεν συναινούμε σε αυτόν τον πόλεμο. Δεν διαλέγουμε κράτος-δολοφόνο. Είμαστε με τους λαούς γιατί ο πόλεμος τους γίνεται για την αναβάθμιση των επιχειρηματικών ομίλων κάθε χώρας στον έλεγχο των αγορών, των πλουτοπαραγωγικών πηγών και δρόμων. Είμαστε στον αντίποδα. Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες και καλούμε σωματεία, φορείς, όλο το λαό σε συμπόρευση και οργάνωση του αγώνα συλλογικά και μαζικά ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για απεμπλοκή της χώρας από αυτόν και τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Για να ζουν οι λαοί ειρηνικά, κυρίαρχοι στον τόπο τους, για ζωή και δουλειά με δικαιώματα, κόντρα σε επιχειρηματικούς ομίλους, εφοπλιστές, βιομηχάνους, τραπεζίτες και πετρελαιάδες.

Η Διοίκηση