24/3/22

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΗ Σάμος: 10 π.μ., Εργατικό Κέντρο, Βαθύ Ικαρία: 11 π.μ., Πλατεία Ευδήλου

Συναδέλφισσα, συνάδελφε

Συνεχίζουμε τον αγώνα. Μαζικά, δυναμικά, οργανωμένα.

Την Τετάρτη 6 Απρίλη απεργούμε γιατί μας αγανακτεί να μην μπορούμε να ζεστάνουμε την οικογένειά μας, να βάλουμε καύσιμο για να πάμε στη δουλειά μας, να τρέμουμε όταν έρχεται το ρεύμα και να φοβόμαστε μη μας το κόψουν, να μην μπορούμε να ψωνίσουμε τα αναγκαία λόγω της ακρίβειας για να πλουτίζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Δεν συμβιβαζόμαστε άλλο με τη φτώχεια, τα μεροκάματα και τους μισθούς πείνας, την ανεργία, την ανασφάλιστη και απλήρωτη εργασία, να δουλεύουμε χωρίς ΣΣΕ, με τις ελλείψεις στην υγεία.

Ο αγώνας μας για υπογραφή ΣΣΕ είναι ενιαίος με τον αγώνα για στήριξη του εισοδήματός μας από την ακρίβεια, για απεμπλοκή της χώρας μας από τον πόλεμο. Καμιά εμπιστοσύνη σε καμία κυβέρνηση. Όλες τα συμφέροντα των λίγων εξυπηρετούν. Των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των μεγαλοξενοδόχων, των πετρελαιάδων, του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.. Δε νοιάζονται για τις ανάγκες του λαού.

Δε στοιχιζόμαστε πίσω από κανέναν ληστή που μακελεύει τους λαούς για τα φράγκα. Μόνη ελπίδα η λαϊκή πάλη για ζωή, δουλειά με δικαιώματα και το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

Ο πόλεμός τους είναι συνέχιση της πολιτικής τους με τα όπλα. Η απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία λόγω της όξυνσης των ανταγωνισμών με ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ, γίνεται για το μοίρασμα της ενεργειακής λείας, για το ποια δύναμη θα υπερισχύσει και θα διασφαλίσει τα κέρδη της.

Η κυβέρνηση και τα κόμματα που συναινούν μαζί της, έχουν τεράστιες ευθύνες για την εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο. Εξυπηρετούν τα συμφέροντα της ντόπιας πλουτοκρατίας για την αναβάθμιση της γεωστρατηγικής της θέσης στην περιοχή. Δεν είναι υπέρ του λαού μας. Οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους. Έχουν τα ίδια προβλήματα και τις ίδιες ανάγκες. Έχουν κοινό εχθρό τους πλουτοκράτες των χωρών τους και τις ενώσεις τους.

Οργανώνουμε την πάλη μας με επίκεντρο τις ανάγκες και τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Απορρίπτουμε το μήνυμα της συναίνεσης. Με τους αγώνες μας θα σωθούμε.

Απαιτούμε και Διεκδικούμε:

·     Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις. Κανένας κάτω από 825 €. Επαναφορά 13ου, 14ου μισθού και σύνταξης, πληρωμή υπερωριών. Κατάργηση των αντεργατικών νόμων.

·     Στήριξη του λαϊκού εισοδήματος από την ακρίβεια. Όχι στα ψίχουλα κοροϊδία της κυβέρνησης. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, του ΕΝΦΙΑ. Μείωση της τιμής του ρεύματος κατά 50%. Κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια, των δημοτικών τελών για εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.

·     Όχι σε κατασχέσεις- πλειστηριασμούς. Διαγραφή χρεών. Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα.

·     Απεμπλοκή της χώρας μας από τον πόλεμο και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ρωσίας. Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα. Να κλείσουν οι Αμερικανονατοϊκές βάσεις.

·     Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και όλες τις δομές υγείας των νησιών μας, στην εκπαίδευση, στην τοπική διοίκηση, στην πολιτική προστασία.

·     Αποκατάσταση όλων των ζημιών από το σεισμό με ευθύνη του κράτους.

·     Να κλείσει τώρα το hotspot. Απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών.