28/3/22

ΝΤ Σάμου της ΑΔΕΔΥ: Όλοι στην Πανελλαδική – Πανεργατική Απεργία και στις συγκεντρώσεις την Τετάρτη 6 Απρίλη

Σάμος: 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο στο Βαθύ

Ικαρία: 11 π.μ. στην πλατεία του Ευδήλου

Φτώχεια, ακρίβεια, πόλεμος, προσφυγιά, εξαθλίωση είναι μερικές λέξεις με τις οποίες μπορεί κανείς να περιγράψει την κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι και οι λαϊκές οικογένειες. Πώς να ζήσουμε, όταν τα αναγκαία για τη ζωή μας, όπως τα καύσιμα, τα τρόφιμα, το ρεύμα κ.α. έχουν γίνει είδη πολυτελείας; Πώς να ζήσουμε όταν στα εργασιακά μας κυριαρχεί η ελαστική εργασία, η απληρωσιά, ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία απέναντι σε κάθε φωνή διεκδίκησης; Πώς να ζήσουμε όταν οι ελλείψεις στην υγεία, στην παιδεία, στα έργα υποδομής και αλλού, είναι τεράστιες, έχοντας φέρει σε οριακό σημείο τη λειτουργία τους;

            Ο πόλεμος είναι το κομμάτι που συμπληρώνει το παζλ, της βαρβαρότητας. Είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ίδιας πολιτικής που θέλει εξαθλιωμένο το λαό και παράλληλα σκοτώνει και στέλνει στην προσφυγιά εκατομμύρια ανθρώπους σε κάθε γωνιά της γης, για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, των μονοπωλίων. Κάθε μέρα χτυπάει την πόρτα της χώρας μας που εμπλέκεται όλο και πιο βαθιά στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και συμμετέχει με εξοπλισμούς και παραχώρηση υποδομών και κυριαρχικών δικαιωμάτων.

            Κανένας συμβιβασμός με όλα αυτά δεν πρέπει να υπάρχει. Απορρίπτουμε την κοροϊδία της κυβέρνησης με τα ψίχουλα που δίνει. Η μόνη απάντηση των εργαζομένων και του λαού είναι ο μαζικός και οργανωμένος αγώνας, σε κατεύθυνση σύγκρουσης με τις αιτίες και το σύστημα που γεννά όλη αυτή τη δυστυχία. Δε θα συστρατευθούμε με κανένα ληστή, δε θα διαλέξουμε δολοφόνο. Μόνη ελπίδα αποτελεί η λαϊκή πάλη για ζωή, δουλειά με δικαιώματα και το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

                Την Τετάρτη 6 Απρίλη απεργούμε όλοι, κλείνουμε κάθε χώρο δουλειάς και βγαίνουμε στο δρόμο, γιατί ξέρουμε ότι με τον τρόπο αυτό μόνο μπορούμε να ανατρέψουμε τη βαρβαρότητα, να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε τη ζωή που μας αξίζει. Οργανώνουμε την πάλη μας με επίκεντρο τις ανάγκες και τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

Απαιτούμε:

 

·         Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και αυξήσεις στους μισθούς. Επαναφορά 13ου, 14ου μισθού και σύνταξης. Κατάργηση των αντεργατικών νόμων.

·         Στήριξη του λαϊκού εισοδήματος απ’ την ακρίβεια. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, του ΕΝΦΙΑ. Μείωση της τιμής του ρεύματος κατά 50%. Κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια, των δημοτικών τελών για εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.

·         Όχι σε κατασχέσεις- πλειστηριασμούς. Διαγραφή χρεών. Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα.

·         Απεμπλοκή της χώρας μας απ’ τον πόλεμο και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ρωσίας. Αποδέσμευση απ’ τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και κλείσιμο όλων των Αμερικανονατοϊκών βάσεων.

·         Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην Υγεία, στην Εκπαίδευση, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α' και Β' βαθμού , στην πολιτική προστασία κ.λπ με παράλληλο επαρκή εξοπλισμό κάθε δομής.

·         Αποκατάσταση όλων των ζημιών απ’ το σεισμό κι άλλες φυσικές καταστροφές με ευθύνη του κράτους.

·         Να κλείσει τώρα το hotspot. Απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών.