8/3/22

Σωματείο Συνταξιούχων Μισθωτών Ικαρίας-Φούρνων για την 8η Μάρτη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας-Συγκέντρωση στον Εύδηλο

 


Η φετινή 8η Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, βρίσκει για μια ακόμα φορά όλες τις γυναίκες ανήσυχες και ανασφαλείς από το ξέσπασμα ενός νέου πολέμου.

    Όλοι και όλες μαζί να τιμήσουμε αγωνιστικά αυτή την ημέρα και να διαμαρτυρηθούμε ενάντια στην ακρίβεια, στη φτώχεια, στην εκμετάλλευση, τη βία και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

    Εκφράζουμε την απόλυτη καταδίκη της στρατιωτικής επέμβασης της Ρωσίας στο έδαφος της Ουκρανίας, που εξελίσσεται σε έναν ακόμη ιμπεριαλιστικό πόλεμο με θύμα το λαό της, που μετρά ήδη ανθρώπινες απώλειες, χιλιάδες ξεριζωμένους και πρόσφυγες.

    Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για τον κίνδυνο της σύρραξης στην Ουκρανία να μετατραπεί σε γενικευμένο πόλεμο.

    Εκφράζουμε την αντίθεσή μας με την απόφαση της κυβέρνησης να εμπλέξει τη χώρα μας στη σύγκρουση αυτή με την αποστολή πολεμικού υλικού.

    Καταγγέλλουμε το αίσχος και την υποκρισία των ΗΠΑ και της ΕΕ ότι δεν πρόκειται να ξεπλύνουν τα δικά τους εγκλήματα, όταν φτάνουν στο σημείο να απαγορεύουν ακόμα και τις πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις Ρώσων καλλιτεχνών και αθλητών που αμέσως υιοθέτησε και η ελληνική κυβέρνηση.

      Αγωνιζόμαστε και απαιτούμε να μπει τέρμα στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο της Ρωσίας ενάντια στην Ουκρανία. Εκφράζουμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στους λαούς της Ουκρανίας και τη Ρωσίας που δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν μεταξύ τους, όπως άλλωστε όλοι οι λαοί όλων των χωρών του κόσμου.

Όλοι και όλες την Τρίτη 8 Μάρτη στην πλατεία Ευδήλου, ώρα 1 το μεσημ. στη συγκέντρωση που καλεί η Ένωση Δημοκρατικών Γυναικών Ικαρίας (μέλος της ΟΓΕ)

Το Δ.Σ.