25/5/22

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην Πορεία Ειρήνης 28/05 και τον αγώνα δρόμου στις 29/5!

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στο αντιμπεριαλιστικό - αντιπολεμικό διήμερο που διοργανώνει η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης στα πλαίσια των κινητοποιήσεων της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ).

Έχει προηγηθεί λίγες μέρες πριν η επικύρωση της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας για τις βάσεις, που μετατρέπει τη χώρα μας σε μία απέραντη πολεμική πίστα των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών φονιάδων επ’ αόριστον και το λαό σε στόχο αντιποίνων για τη διασφάλιση των κερδών της εγχώριας αστικής τάξης, των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ. Συμφωνία που ψήφισε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και που προετοίμασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Επειδή δε θέλουμε να είμαστε μέρος μιας πολεμικής μηχανής που σφάζει και αιματοκυλάει λαούς για να διαμορφώνει σφαίρες επιρροής για τα κέρδη της αστικής τάξης, επειδή δε θέλουμε να πληρώνουμε τις συνέπειες του πολέμου με ενεργειακή φτώχεια, προσφυγιά και εξαθλίωση, επειδή θέλουμε να ζούμε και να μεγαλώνουμε τα παιδιά μας σε μία ειρηνική και ανθρώπινη κοινωνία αλληλεγγύης και φιλίας των λαών, οι εργαζόμενοι να δώσουμε μαχητικό και μαζικό παρόν στην κινητοποίηση με αιτήματα:

 

·        Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία

·        Απαιτούμε την απεμπλοκή της χώρας  μας  από τους σχεδιασμούς  και τους πολέμους του ΝΑΤΟ.

·        Καμιά αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων και οπλισμού εκτός συνόρων και το κλείσιμο όλων των Αμερικανονατοϊκών βάσεων.

·        Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και την στήριξή μας στους πρόσφυγες και μετανάστες θύματα του ιμπεριαλισμού από όπου κι’ αν προέρχονται.

Συμμετέχουμε:

Ø  Σάββατο 28/5, 5 το απόγευμα στην Πορεία Ειρήνης με σημείο έναρξης στο στρατόπεδο-φυλακή προσφύγων (Ζερβού) και τερματισμό στην πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ

Ø  Κυριακή 29/5, 9 το πρωί στον Αγώνα Δρόμου Ειρήνης 11 km με εκκίνηση από την κεντρική πλ. Καρλοβάσου (πλ. Βαλασκατζή) και τερματισμό στο ίδιο σημείο.

Ο αγώνας δρόμου Ειρήνης είναι αφιερωμένος στη μνήμη του συναγωνιστή της ειρήνης Δημήτρη Μαυρατζώτη, ενώ για συμμετοχές δηλώνουμε στη φόρμα https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSey0ywx9WsQY-vNqb8etRtmxS8SwXFEmRJArDhNlwPbLs_PfA/viewform

Η Διοίκηση