11/5/22

Οικοδόμοι Καρλοβάσου: Όλοι στην συγκέντρωση ενάντια στη συμφωνία για τις ΝΑΤΟϊκές βάσεις

 


ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ ΙΔΙΟΣ Ο ΕΧΘΡΟΣ

ΖΗΤΩ Η ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ Η ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

ΠΕΜΠΤΗ 12 ΜΑΗ

Συγκέντρωση στις 7 μμ στην Πλατεία Καρλοβάσου

 

Συνάδελφοι οικοδόμοι Έλληνες και μετανάστες,

Σας καλούμε όλους να πάρετε μέρος στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Σάμου και η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης μαζί με άλλα σωματεία, ενάντια στην ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις βάσεις την Πέμπτη 12 Μάη στις 1900 μ.μ. στην πλατεία Καρλοβάσου.

Να κάνουμε γνωστό στους κυβερνώντες ότι τα σχέδια που ετοιμάζουν για εμάς και τα παιδιά μας, για τον λαό και τους εργαζόμενους έρχονται σε σύγκρουση με τα συμφέροντά μας. Τις συνέπειες των πολέμων και των ανταγωνισμών τους, τις βιώνουμε καθημερινά βλέποντας άδειο το δικό μας πορτοφόλι για να μεγαλώνουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων από τις μπίζνες με το αέριο, το ρεύμα, την  ενέργεια γενικότερα.

Όλοι αυτοί μας καλούν να διαλέξουμε ποιόν «ολιγάρχη» θα έχουμε στη πλάτη μας και αιματοκυλούν λαούς για να μπουν σε εφαρμογή τα σχέδιά τους. Έχοντας μετατρέψει την Ελλάδα σε τσιφλίκι των ΝΑΤΟϊκών, θέλουν τώρα με την νέα συμφωνία αυτή να επεκταθεί για τα επόμενα 5 χρόνια, να αναβαθμίσει τις ήδη υπάρχουσες Νατοϊκές βάσεις και υποδομές και να συνεχίσει να υπάρχει στο μέλλον χωρίς να χρειάζεται ανανέωση.

Ευθύνες έχουν τόσο η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ όπως και οι προηγούμενες που έχουν μετατρέψει την χώρα μας σε ένα τεράστιο αμερικανονατοϊκό στρατόπεδο, με όλους τους κινδύνους που παραμονεύουν για το λαό, όπως το να γίνει Νο 1 στόχος αντιποίνων.

Μπροστά σε αυτές τις επικίνδυνες εξελίξεις καλούμε τους εργαζόμενους να δυναμώσουμε ακόμη περισσότερο τον αγώνα μας ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική της εμπλοκής στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Να διεκδικήσουμε μαζικά και μαχητικά:

·         Να ακυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις.

·         Να κλείσουν άμεσα οι βάσεις στη Σούδα, στην Αλεξανδρούπολη, στο Στεφανοβίκειο και στη Λάρισα, να κλείσουν άμεσα όλες οι ευρωατλαντικές υποδομές, να μη χρησιμοποιηθεί καμιά για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία.

·         Να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους με οποιαδήποτε μορφή και πρόσχημα!

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ

ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ Η ΠΑΝΣΑΜΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ

ΠΕΜΠΤΗ 12 ΜΑΗ ΣΤΙΣ 1900 μ.μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ

Το   Δ.Σ.