23/6/22

Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Σάμου: Για τον Σισσέ - Όλοι την Πέμπτη 23/6, 18.30 στην πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ

Για τον Σισσέ και τον κάθε Σισσέ αυτού του κόσμου, θύμα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και της εξαθλίωσης στη χώρα του, το σωματείο μας εκφράζει την συμπαράστασή του και δηλώνει παρόν στην κινητοποίηση αλληλεγγύης που θα γίνει την Πέμπτη 23/6 στις 18.30 στην Πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ.

 

Στο Σισσέ που τώρα είναι παιδί μας και αύριο συνάδελφός μας θέλουμε να του πούμε ότι είμαστε στο πλευρό του για να μείνει στη χώρα που ξεκίνησε να ονειρεύεται και να παλεύει με τους φίλους και τους συμμαθητές του.

 

Καταγγέλλουμε την πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων που υποκριτικά λένε ότι στηρίζουν τα ασυνόδευτα ανήλικα, ενώ την ίδια στιγμή τα στέλνουν πίσω στην κόλαση μόλις ενηλικιωθούν.

 

Ζητάμε:

·          Την προστασία όλων των ασυνόδευτων ανηλίκων, τη στήριξη για την ουσιαστική ένταξή τους μετά από την ενηλικίωση σε ζωή και δουλειά με δικαιώματα, με πρόσβαση σε αξιοπρεπή στέγαση, Εργασία, Παιδεία, Κοινωνική Πρόνοια, με ευθύνη του κράτους, χωρίς την εμπλοκή των ΜΚΟ.

·          Να δοθεί άσυλο σε όλους τους ασυνόδευτους ανήλικους και να σταματήσουν οι απελάσεις λόγω της ενηλικίωσής τους.

·          Να καταδικαστεί το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεών της, απέναντι στους ξεριζωμένους από τις χώρες τους λόγω ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων, φτώχειας και εκμετάλλευσης.

·          Άμεσος απεγκλωβισμός όλων των προσφύγων και μεταναστών προς τις χώρες προτίμησής τους και κλείσιμο της απάνθρωπης φυλακής του ΚΥΤ στου Ζερβού.

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ