3/6/22

Συνταξιούχοι Καρλοβασου: Μέτρα τώρα για την ακρίβεια, αυξήσεις στις συντάξεις

 


Συναδέλφισσα και συνάδελφε,

 

Η ακρίβεια, οι καθημερινές ανατιμήσεις σε είδη πρώτης ανάγκης, οι αυξήσεις στα καύσιμα, στα τιμολόγια του ρεύματος, τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, ο κίνδυνος από την πανδημία που την «έστειλαν διακοπές», το υποστελεχωμένο δημόσιο σύστημα υγείας στις πόλεις και τα χωριά μας δεν είναι το παρόν και το μέλλον που μας αξίζει!

 

ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΑΡΕΚΕΙ!

 

Δε δεχόμαστε να υπολογίζουμε τι δε θα πάρουμε λόγω της ακρίβειας. Να μην μπορούμε να μετακινηθούμε γιατί η βενζίνη έχει φτάσει στα ύψη. Να παθαίνουμε ηλεκτροσόκ όταν έρχεται ο λογαριασμός, να τρέμουμε μη μας το κόψουν.

 

Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ότι όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή, με τις περικοπές στις συντάξεις έφτασαν τη μεγάλη πλειοψηφία των συνταξιούχων να παίρνει συντάξεις που δε φθάνουν ούτε για τις 15 μέρες του μήνα. Την ίδια ώρα να έρχονται και να μας πετούν στη χάση και στη φέξη κάποιο αντίδωρο σαν ξεροκόμματο, ενώ έχουν κλέψει τα αποθεματικά των ταμείων και μας στερούν τουλάχιστον κάθε χρόνο 8 δις, ως αποτέλεσμα των διαχρονικών περικοπών που συνεχίζουν να βρίσκονται σε ισχύ.

 

Είμαστε απόμαχοι της δουλειάς αλλά όχι της ζωής

Οι αγώνες μας μπορούν να βάλουν φρένο στις αντισυνταξιουχικές – αντιλαϊκές πολιτικές

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ:

-         Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις για την αντιμετώπισης της ακρίβειας

-         Επαναφορά 13ης – 14ης σύνταξης. Όταν δουλεύαμε, πληρώναμε εισφορές για 14 μήνες

-         Να μειωθούν οι τιμές, να μπει πλαφόν και να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα βασικά προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης. Ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά μας είναι κατάκτηση του κινήματος και όχι «ψίχουλα εξαγοράς» σε σχέση με το προσφυγικό.

-         Καμία διακοπή ρεύματος, πλειστηριασμός και κατάσχεση. Κατάργηση των φόρων στα καύσιμα.

-         Να αποδοθεί το 0.5% του τακτικού προϋπολογισμού που είναι νομοθετημένο στα ασφαλιστικά ταμεία για τα έτη 2020-2021. Να αποδοθούν όλα τα αναδρομικά.

-         Πλήρη στελέχωση και εξοπλισμός του νοσοκομείου, του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου και των αγροτικών ιατρείων.

 

Η Διοίκηση