6/7/22

Κάλεσμα για συμμετοχή την Πέμπτη 7 Ιουλίου στην κινητοποίηση του Συλλόγου των Εργαζομένων του Νοσοκομείου

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου θα συμμετέχει στην κινητοποίηση που οργανώνει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου την Πέμπτη 7 Ιουλίου για τα μεγάλα προβλήματα και τις ελλείψεις που υπάρχουν στο χώρο της δημόσιας υγείας, το νοσοκομείο, τα κέντρα υγείας και τα περιφερειακά ιατρεία του νησιού μας.

Η εικόνα που μεταφέρθηκε από τη συνέντευξη τύπου του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Σάμου ήταν αποκαλυπτική του μεγέθους των ελλείψεων που έχουμε σε βασικές ειδικότητες και υπηρεσίες με κίνδυνο το κλείσιμο κλινικών πχ η ορθοπεδική.

Ανέφεραν ότι πολλές φορές μένουν ακάλυπτες εφημερίες στην παιδιατρική κλινική, μίλησαν για την υποστελέχωση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, για τις 30 κενές οργανικές θέσεις ιατρών, για τη μη κάλυψη 50 οργανικών θέσεων που υπάρχουν στη νοσηλευτική υπηρεσία, για τις πολύμορφες εργασιακές σχέσεις πχ περίπου το 1/3 των εργαζομένων είναι με ελαστικές μορφές απασχόλησης σε καίρια «πόστα», ενώ η κατάσταση που επικρατεί στα Κέντρα Υγείας και τα αγροτικά ιατρεία είναι ακόμα χειρότερη.

Όλα τα παραπάνω είναι τα έργα και ημέρες της κυβερνητικής πολιτικής της ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ που χρόνια αντιμετωπίζουν την υγεία του λαού σαν εμπόρευμα και ως κόστος για τον κρατικό προϋπολογισμό με αποκορύφωμα τον τελευταίο νόμο για το «νέο ΕΣΥ». Την ίδια στιγμή που η επιστήμη και η ιατρική τεχνολογία εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς και τα επιτεύγματά της μπορούν να βελτιώσουν αντικειμενικά την υγεία και τη ζωή του λαού μας, αυτοί επιμένουν στην πλήρη ιδιωτικοποίηση των ιατρικών υπηρεσιών υιοθετώντας τις ευρωπαϊκές πρακτικές στην Υγεία, εξυπηρετώντας τα μονοπώλια του κλάδου (μεγαλοκλινικάρχες και μεγάλα ιδιωτικά διαγνωστικά). Έτσι, κατάργησαν νοσοκομεία, ΚΥ, συγχώνευσαν τμήματα και κλινικές, μετατρέπουν τον ΕΟΠΥΥ σε ασφαλιστική εταιρεία με παροχές ανάλογα με το τι δίνεις θα παίρνεις, λεηλάτησαν τους υγειονομικούς με μειώσεις μισθούς, ανέτρεψαν τον ημερήσιο χρόνο εργασίας, υιοθέτησαν ελαστικές σχέσεις εργασίας.

 

Η υγεία είναι δικαίωμα – δεν είναι εμπόρευμα

 

Την Πέμπτη βγαίνουμε μπροστά με τους μαχόμενους υγειονομικούς για να διεκδικήσουμε σύγχρονο, υψηλού επιπέδου, καθολικό, αποκλειστικά κρατικό σύστημα Υγείας – Πρόνοιας, δωρεάν, χωρίς καμία επιχειρηματική δράση, με ανεπτυγμένο δημόσιο σύστημα ΠΦΥ σε πόλεις και χωριά. Να μη «θυσιάσουμε» άλλους νεκρούς όπως οι 30.000 τα τελευταία 2 χρόνια πανδημίας! Διεκδικούμε μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας του νησιού μας!

 

Όλοι στην κινητοποίηση Πέμπτη 07/07, 20.00 στην πλατεία Πυθαγόρα, στο Βαθύ