4/7/22

Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Ικαρίας: Συνεχίζουμε τον αγώνα για την κάλυψη όλων των υγειονομικών αναγκών μας

Η Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Σχολείων Ικαρίας στα πλαίσια των κινητοποιήσεών της για την διεκδίκηση μόνιμων προσλήψεων γιατρών όλων των ειδικοτήτων , οι οποίοι θα επανδρώνουν το Νοσοκομείο Ικαρίας, το Κέντρο Υγείας Ευδήλου και τα Περιφερειακά Ιατρεία του νησιού, με ιδιαίτερη έμφαση στην άμεση πρόσληψη παιδιάτρων, που θα καλύπτουν τις ανάγκες του νησιού, πραγματοποίησε στις 2 Ιούλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Ιατρείο Καρκιναγρίου.

Από την πλευρά του Δ.Σ της Ένωσης Γονέων, ο Κώστας Φάκαρος ανέδειξε την τραγική κατάσταση όλων των δομών υγείας του νησιού, με ελλείψεις σε όλα τα πεδία και με τον κίνδυνο για απλά περιστατικά να χαθούν ανθρώπινες ζωές. Είναι αίτημα των γονιών του νησιού να καλυφθούν άμεσα τα κενά σε γιατρούς με ευθύνη του κράτους και να σταματήσουν όλοι οι αρμόδιοι να μας λένε ότι προκηρύσσονται θέσεις αλλά δεν έρχονται γιατροί να τις καλύψουν. Δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε. Η ζωή, η υγεία και η μόρφωση πρέπει να παρέχονται με ευθύνη του κράτους ισότιμα, δημόσια και δωρεάν. Για εμάς τους γονείς είναι μονόδρομος ο αγώνας, μέσα από τους συλλόγους και την Ένωση, για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία..

Εκ μέρους της Επιτροπής Γονέων Καρκιναγρίου, ο Ρένος Ρουστάς, επισήμανε ότι για τα χωριά του Πάπα, είναι ζήτημα ζωής και θανάτου το Ιατρείο Καρκιναγρίου λόγω της μεγάλης απόστασης από το ΚΥ και το Νοσοκομείο του νησιού, να στελεχωθεί με μόνιμο ιατρό, νοσοκόμα και να εδρεύει και ασθενοφόρο. Να μην δεχτούμε απαντήσεις όπως ότι δεν υπάρχουν χρήματα την στιγμή που το κράτος δαπανά μόνο για το ΝΑΤΟ κοντά στα 7,5δις ευρώ τον χρόνο, λεφτά του ελληνικού λαού.

Tις επόμενες ημέρες θα επιδιωχτεί συνάντηση με την διοίκηση του Νοσοκομείου Ικαρίας σχετικά με τα παραπάνω με παρουσία εκπροσώπων της Ένωσης Γονέων, της Επιτροπής Γονέων Καρκιναγρίου και επιτροπής κατοίκων της περιοχής των χωριών του Πάπα.

 

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

·        Άμεσες προσλήψεις ιατρών όλων των ειδικοτήτων για το Νοσοκομείο Ικαρίας, του Κ.Υ Ευδήλου, των Π.Ι.Ραχών- Καρκιναγρίου- Μαγγανίτη

·        Κατεπείγουσα πρόσληψη παιδιάτρων που να καλύπτουν τις ανάγκες του νησιού.

·        Άμεση ενίσχυση της νεφρολογικής μονάδας.

·        Άμεση πρόσληψη μόνιμων σχολίατρων  και μόνιμων σχολικών νοσηλευτών.

·        Επιστροφή στη θέση τους όλων των εργαζομένων στην υγεία που είναι σε αναστολή από τα καθήκοντα τους. Δεν περισσεύει κανείς!

 

Η ζωή, η υγεία και η μόρφωση πρέπει να παρέχονται με ευθύνη του Κράτους ισότιμα, δημόσια και δωρεάν. Για εμάς τους γονείς είναι μονόδρομος ο αγώνας, μέσα από τους συλλόγους και την Ένωση, για ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ.

 

Η Υγεία δεν είναι εμπόρευμα, είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ!