10/8/22

Δελτίο τύπου για τη συνάντηση με την Ένωση Ξενοδόχων Σάμου


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Τη Δευτέρα 8 Αυγούστου στα γραφεία της Ένωσης Ξενοδόχων Σάμου στο Πυθαγόρειο, πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας του Εργατικού Κέντρου Σάμου, του Σωματείου Εργαζομένων στα Ξενοδοχεία, Τουριστικά Γραφεία και Επισιτιστικά επαγγέλματα του νησιού και της Ένωσης Ξενοδόχων μετά από πρότασή μας, ώστε να συζητήσουμε τα φλέγοντα εργασιακά ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους του κλάδου.

Από τη μεριά μας κατατέθηκε Υπόμνημα (δες Υπόμνημα) με τις προτάσεις μας για διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, αυξήσεις μισθών κόντρα στην ακρίβεια αφού

ακόμη και οι πολύ μικροί μισθοί της κλαδικής ΣΣΕ καταστρατηγούνται, πληρωμή υπερωριών, σταμάτημα της απαράδεκτης εντατικοποίησης που εξαντλεί όλους και βελτίωση των συνθηκών δουλειάς στα ξενοδοχεία, μια κι η κατάσταση φέτος έχει γίνει ιδιαίτερα ασφυκτική παρότι η τουριστική κίνηση και τα κέρδη για τις επιχειρήσεις έχουν αυξηθεί σημαντικά.

Το επόμενο διάστημα το Εργατικό Κέντρο και το κλαδικό σωματείο θα επιδιώξουμε συμφωνία με τις προτάσεις μας προς όφελος των εργαζομένων και θα συνεχίσουμε με περιοδείες και συσκέψεις σε ξενοδοχεία και σε περιοχές όλου του νησιού.

Καλούμε τους συναδέλφους να οργανωθούν στο σωματείου τους, να σταθούν αποφασιστικά στο πλευρό του, να είναι σε επαφή μαζί του και να ενημερώνουν και καταγγέλλουν οτιδήποτε είναι εις βάρος τους.

 

Να στείλουμε από κοινού το δικό μας μήνυμα αγώνα για διεκδίκηση και υπογραφή ΣΣΕ που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας, με αυξήσεις σε μισθούς. Μπορούμε να το πετύχουμε με μαζικότητα και αποφασιστικότητα, όπως άλλωστε έχει συμβεί σε άλλους κλάδους και χώρους δουλειάς.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ