21/9/22

Π.Α.ΜΕ.: Για την εμετική αντιαπεργιακή προπαγάνδα Κυβέρνησης-ΜΜΕ

Τις τελευταίες ώρες ο εργαζόμενος λαός ξαναβλέπει την προσπάθεια λειτουργίας ενός εμετικού μηχανισμού λάσπης, συκοφαντίας και παραπληροφόρησης από τα ΜΜΕ των μεγαλοεπιχειρηματιών, ενάντια στην απεργία των εργαζομένων σε ΜΕΤΡΟ-αστικές συγκοινωνίες που έχει πετύχει ήδη τεράστια συμμετοχή.

Αφού μια βδομάδα μας λιβάνισαν για την Ελισάβετ και τα παράσιτα που ζουν από τον ιδρώτα μας, τα ίδια ΜΜΕ αποκρύπτουν ότι η Κυβέρνηση έφερε «νύχτα» προς ψήφιση ένα επικίνδυνο νομοσχέδιο για όσους χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και μιλάνε για δήθεν «αιφνιδιασμό» από τους εργαζόμενους που άμεσα απάντησαν στην προσπάθεια της Κυβέρνησης να περάσει το νομοσχέδιο στα μουλωχτά!

Μπλόκο και ασφυξία στις ζωές μας, έχουν προκαλέσει αυτοί που φέρνουν άρον-άρον μέτρα που δημιουργούν αδιέξοδα, απολύσεις, που διαλύουν το λαϊκό εισόδημα, το δικαίωμα στην εργασία, αυτοί που με νόμο προάγουν παντού τις εργολαβίες. Η ασφυξία δε βρίσκεται στους δρόμους από τις ελπιδοφόρες αγωνιστικές κινητοποιήσεις εργαζομένων και νεολαίας αλλά από το κύμα ακρίβειας που σφίγγει τη θηλιά σε κάθε εργατική-λαική οικογένεια.

Τι δε λένε τα ΜΜΕ;

Το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης έρχεται να επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τον φτωχό λαό που χρησιμοποιεί τα ΜΜΜ καθώς με την εκχώρηση νέων επιπλέον δρομολογίων στα ΚΤΕΛ οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια σε αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων, δημιουργία «άγονων» γραμμών μέσα στην Αθήνα που ο εργαζόμενος θα βλέπει τα λεωφορεία με το κιάλι μια φορά το μήνα, αλλά και όταν αυτά έρχονται, κάτω από το ζύγι κόστους-κέρδους, θα έρχονται σαπάκια, χωρίς ελέγχους, χωρίς μέτρα προστασίας και ασφάλειας του επιβατικού κοινού όπως ακριβώς και στην «απελευθερωμένη» ακτοπλοΐα που νησιά ολόκληρα έχουν οδηγηθεί στην απομόνωση.

κυβέρνηση της ΝΔ,  προχωρώντας και υλοποιώντας τον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ για την εισχώρηση ιδιωτών στις αστικές συγκοινωνίες, δίνει επιπλέον 25% του συγκοινωνιακού έργου στα ΚΤΕΛ, γκρεμίζοντας και τα τελευταία εργασιακά δικαιώματα. Για πρώτη φορά δίνεται το δικαίωμα για προσλήψεις εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, με διευθυντικό δικαίωμα και αντίστοιχο περιορισμό του ΑΣΕΠ. Παράλληλα, δίνεται το δικαίωμα στην πρόσληψη εργαζομένων με σύμβαση δανεισμού, μέσω δουλεμπορικών γραφείων, ενώ επιτρέπεται η μεταφορά τους μεταξύ των εταιρειών που εντάσσονται στο Υπερταμείο!

Τα ΜΜΕ-παπαγαλάκια επιχειρούν να αποκρύψουν όλα τα παραπάνω όπως και τα βασικά αιτήματα της σημερινής απεργίας που είναι:

 

  •       Φθηνές και ασφαλείς μεταφορές για το λαό της Αττικής και τους εργαζόμενους στα ΜΜΜ και συγκεκριμένα
  •       Πύκνωση και επέκταση του συγκοινωνιακού έργου σε όλη την Αττική.
  •       Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, επισκευή - ανανέωση του στόλου.
  •       Έξω όλοι οι ιδιώτες - κατάργηση κάθε εργολαβίας.
  •        Υπογραφή ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις.

 

Τα ψέματα και η λάσπη δεν θα περάσουν! Ο αγώνας και τα αιτήματα των εργαζομένων στα ΜΜΜ εκφράζουν και είναι αναγκαία για κάθε εργαζόμενο της Αττικής.

Η επίθεση Εργοδοσίας-Κυβέρνησης στο δικαίωμα των εργαζομένων να απεργούν είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο ώστε με τον φόβο, την συκοφαντία, την τρομοκρατία και τα διαδηλωτοδικεία, να μας υποχρεώσουν να δεχθούμε την «βαρυχειμωνιά» που φέρνουν.

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ & ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΑΓΩΝΑ

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Μαζικά να εκφραστεί αλληλεγγύη στον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στα ΜΜΜ της Αθήνας.