7/10/22

Σύλλογος Εργαζομένων Γεν. Νοσοκομείου: Καταγγέλλουμε τη συνδικαλιστική δίωξη της προέδρου της ΟΕΝΓΕ

Την ίδια ώρα που οι εργαζόμενοι πανελλαδικά και στο νησί μας αγωνίζονται για καλύτερες συνθήκες υγειονομικής περίθαλψης κι ένα σύγχρονο, δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας με στελέχωση των δομών, η κυβέρνηση της ΝΔ πατώντας στο νόμο «Χρυσοχοϊδη» για τον περιορισμό των διαδηλώσεων (4703/2020) επιστρατεύει την τρομοκρατία, την καταστολή και τη συνδικαλιστική δίωξη εργαζομένων που διεκδίκησαν και διεκδικούν τα αυτονόητα.

 

Τέτοια περίπτωση είναι η δίωξη της προέδρου της ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών) Αφροδίτης Ρέτζιου, η οποία σε κινητοποίηση του κλάδου της στις 24/9/2020, εν μέσω δηλαδή πανδημίας, αγωνίστηκε για μέτρα προστασίας της υγείας του λαού και «αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις» του αντιδραστικού αυτού νόμου, ενώ τώρα καλείται σε δίκη στις 28/11/22 να απολογηθεί και να τιμωρηθεί για τις πράξεις της.

 

Τέτοιες μεθοδεύσεις και πολιτικές δε θα γίνουν ανεκτές από το εργατικό και λαϊκό κίνημα. Αντίθετα, θα πεισμώσουμε κι άλλο για να δυναμώσουμε τον αγώνα μας για να ικανοποιηθούν τώρα οι ανάγκες μας για την υγεία μας, τη ζωή μας! Αυτό διεκδίκησε και η συνάδελφός μας και γι’ αυτό τη χειροκροτάμε και στεκόμαστε αλληλέγγυοι!

 

Ζητάμε:

 

·                     Να σταματήσει τώρα η δίωξη της προέδρου της ΟΕΝΓΕ

·                     Ακύρωση όλων των αντιδραστικών, αντεργατικών νόμων και ρυθμίσεων που οδηγούν σε «διαδηλωτοδικεία» και ένταση της καταστολής

·                     Σύγχρονο, καθολικό, αποκλειστικά κρατικό σύστημα Υγείας-Πρόνοιας, χωρίς επιχειρηματική δράση με ανεπτυγμένο δημόσιο σύστημα ΠΦΥ σε όλες τις πόλεις και τα χωριά.

 

Το ΔΣ του Συλλόγου