29/11/22

Σύλλογος Εργαζομένων Γεν. Νοσοκομείου: Πέμπτη 1/12 3ωρη στάση εργασίας και κάλεσμα για μαζική συγκέντρωση ενάντια στο νομοσχέδιο για την υγεία στις 18.00 στην πλατεία Πυθαγόρα, στο Βαθύ

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γ. Ν. Σάμου προκήρυξε την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022 3ωρη στάση εργασίας για τους υγειονομικούς από 12μ.μ. έως 3μ.μ. συγκέντρωση 12 το μεσημέρι στο αμφιθέατρο του  νοσοκομείου.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΥΘΑΓΟΡΑ 6 Μ.Μ. ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Το νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη του οποίου αναμένεται να ξεκινήσει η συζήτηση στη Βουλή τη Πέμπτη δίνει τη χαριστική βολή στο ΕΣΥ αφού καταργεί το καθεστώς πλήρως και αποκλειστικής απασχόλησης των ιατρών του ΕΣΥ. Προκηρύσσοντας θέσεις μερικής απασχόλησης για νοσοκομειακούς ιατρούς οι οποίοι θα διατηρούν το δικαίωμα απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα, αντί για μαζικούς διορισμούς μόνιμου ιατρονοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού.

Το νομοσχέδιο «λαιμητόμος» βαθαίνει ακόμη περισσότερο την εμπορευματοποίηση του πολυτιμότερου αγαθού της υγείας και επιχειρεί να ρίξει τους ασθενείς βορρά στα «κοράκια» της ιδιωτικής υγείας.

 

Το νομοσχέδιο που διαλύει τη δημόσια υγεία δε θα περάσει

 

Απαιτούμε - Απεργούμε – Διαμαρτυρόμαστε

 

● Ενάντια στην υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας

● Για να μην απολυθεί κανείς συμβασιούχος. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας στο νοσοκομείο μας.

● Για να μην εκχωρηθεί καμία υπηρεσία σε ιδιώτη

● Για να επιστρέψουν στις θέσεις τους οι συνάδελφοι μας υγειονομικοί που είναι σε αναστολή εργασίας

● Για να αποσυρθεί τώρα το νέο καθηκοντολόγιο των ΔΕ Νοσηλευτών

● Για να χορηγηθούν όλες οι κανονικές και ειδικές άδειες καθώς και τα ρεπό που οφείλει η διοίκηση στους εργαζόμενους

● Για την ένταξη μας στα βαρέα & ανθυγιεινά επαγγέλματα

ΤΟ  Δ.Σ.