14/11/22

Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης: Με αγώνες τιμάμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου - Πέμπτη 17 Νοέμβρη 18.30 στην πλατεία Καρλοβάσου

Η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης, μέλος της ΕΕΔΥΕ, καλεί όλο το λαό και τη νεολαία να πάρει μέρος στην αγωνιστική κινητοποίηση που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Σάμου, την Πέμπτη 17 Νοέμβρη, στις 6:30’μμ στη κεντρική Πλατεία Καρλοβάσου.

«Σαράντα εννιά χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου τα διδάγματα της λαϊκής πάλης παραμένουν επίκαιρα- τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη- και συνεχίζει: Αποδεικνύεται ότι η εξουσία του κεφαλαίου δεν είναι ακλόνητη.

Φανερώνεται η αστείρευτη δύναμη του λαϊκού παράγοντα να βγει στο προσκήνιο και να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις. Είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι θα καταφέρουν να σβήσουν τη λαϊκή πάλη, ότι θα καταφέρουν να βάλουν στο μουσείο τα πάντα επίκαιρα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και της αντιδικτατορικής πάλης του λαού μας για “ψωμί – παιδεία – ελευθερία – εθνική ανεξαρτησία”, για απεμπλοκή από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Τιμάμε στην πράξη τη λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου, την αντιδικτατορική πάλη του ελληνικού λαού, δυναμώνοντας τον αγώνα για:

·        Απεμπλοκή της Ελλάδας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς!

·        Να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις!

·        Να κλείσουν οι αμερικανονατοϊκές βάσεις – ούτε σκέψη για δημιουργία νέων!

·        Καμιά συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό, σε στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά άλλων λαών. Να μη σταλούν πολεμικό υλικό και τμήματα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία. Να επιστρέψει η ελληνική στρατιωτική μονάδα και οι Πάτριοτ από τη Σαουδική Αραβία»

 

ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ.

Η ΜΟΝΗ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΑΟΙ