8/11/22

Σύλλογος Εργαζομένων Γεν. Νοσοκομείου: Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022 - Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία - Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο στις 10.00 π.μ.

Αυξήσεις στους μισθούς 

Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού με καταβολή ολόκληρου μισθού ως επιδόματος Χριστουγέννων

Μείωση και επιβολή πλαφόν στις τιμές ρεύματος, καυσίμων και βασικών ειδών λαϊκής κατανάλωσης με κατάργηση ΦΠΑ και ΕΦΚ

Να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας στον Ιμπεριαλιστικό Πόλεμο

► Απόσυρση του νομοσχεδίου που επεκτείνει την επιχειρηματική δράση στα δημόσια                νοσοκομεία

► Άρση των αναστολών εργασίας των εργαζομένων σε μονάδες υγείας και πρόνοιας 

► Επείγουσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση των συμβασιούχων

► Επέκταση ανθυγιεινού επιδόματος και ένταξη στα ΒΑΕ  

 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ γιατί ΔΕΝ ΑΝΕΧΌΜΑΣΤΕ η ακρίβεια και η φοροληστεία να «εξανεμίζουν» τους ήδη πετσοκομμένους μισθούς μας, ενώ οι επιχειρηματικοί όμιλοι θησαυρίζουν, καταγράφοντας ρεκόρ κερδών 15ετίας.

Δυσκολευόμαστε «να τα βγάλουμε πέρα» επειδή οι κυβερνήσεις της ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, με τα μισθολόγια του 2011 και 2015 μας αφαίρεσαν ετησίως περισσότερο από 4 μηνιαίους μισθούς. 

Η «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της αγανάκτησης» ήταν οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, όπου με περίσσιο θράσος, έφτασε να χαρακτηρίσει «σημαντική αύξηση» τα ψίχουλα που υποσχέθηκε σε συνταξιούχους και εργαζόμενους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Πολύ περισσότερο που οι εξαγγελίες γίνονται σε μία περίοδο, που:

● ο πληθωρισμός ξεπερνά το 10% και το «καλάθι του νοικοκυριού» αποδείχθηκε σκέτη κοροϊδία

● το πλεόνασμα κρατικών εσόδων φτάνει τα 5,2 δις ευρώ, από τη συνεχιζόμενη φοροληστεία των λαϊκών οικογενειών

● το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν (ΑΕΠ – ο συνολικά παραγόμενος πλούτος) της Ελλάδας αυξήθηκε κατά 7,8% το 2022

● «ρεκόρ κερδοφορίας» 15ετίας καταγράφουν 120 από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους (καθαρά κέρδη 5,34 δις ευρώ), με χαρακτηριστικό παράδειγμα τα κέρδη ενεργειακών ομίλων (ΕΛΠΕ: κέρδη 872 εκατ. ευρώ, Μotor Oil: 685 εκατ., ΔΕΗ  429 εκατ. ευρώ) και των εφοπλιστών που ναυλώνουν πλοία για τη μεταφορά του αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου  (LNG) έως και 400.000 δολάρια τη μέρα. 

 ΔΕΝ ΑΝΕΧΌΜΑΣΤΕ να μας κοροϊδεύουν ότι δήθεν ο κρατικός προϋπολογισμός «δεν αντέχει» ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας και επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, ενώ στο προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2023 προβλέπονται επιδοτήσεις 8,3 δις (και επιπλέον 5,6 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης) για τους επιχειρηματικούς ομίλους, που θα προστεθούν στις ήδη καταβλημένες επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές.

 

ΟΧΙ στη μετατροπή των νοσοκομείων και κέντρων υγείας σε «αυτοτελείς επιχειρηματικές μονάδες» με ασθενείς – πελάτες και εργαζόμενους με πετσοκομμένα δικαιώματα

                                                                                                                                        ΤΟ Δ Σ