15/11/22

ΝΤ ΣΑΜΟΥ ΑΔΕΔΥ: Όλοι στη συγκεντρωση για το Πολυτεχνείο στο Καρλόβασι


 Όλοι στη συγκέντρωση και στην πορεία

την Πέμπτη 17 Νοέμβρη στις 18.30 στην πλατεία Καρλοβάσου 


Η Ε.Γ. του ΝΤ Σάμου της ΑΔΕΔΥ τιμά την 49η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου ενάντια στη φασιστική, αμερικανοΝΑΤΟική, δικτατορία. Η εξέγερση του λαού, των εργαζομένων, των νέων, αποτελεί οδηγό για τους δίκαιους αγώνες μας για δουλειά και ζωή με δικαιώματα. Ο ανυποχώρητος αγώνας του σήμερα αποτελεί τη μεγαλύτερη τιμή για τους αγωνιστές του χθες. Καλούμε τα σωματεία, τους εργαζόμενους, μαζικούς φορείς κι όλο το λαό να δώσουν το παρόν στη συγκέντρωση που οργανώνει το Ε.Κ. Σάμου.

Τα συνθήματα του Πολυτεχνείου παραμένουν επίκαιρα στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουν οι εργαζόμενοι κι ο λαός. Χρειάζεται καθημερινά να δυναμώνουμε την πάλη για τα δικαιώματά μας, την πάλη ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, καταδικάζοντας ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, Ρωσία που δολοφονούν αμάχους, σπέρνουν δυστυχία, εξαθλίωση, προσφυγιά. Απαιτούμε να απεμπλακεί η χώρα μας απ’ τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, αποσύροντας τις δυνάμεις και τους εξοπλισμούς της από παντού. Να σταματήσει η μετατροπή της χώρας σε ορμητήριο πολέμου και να φύγουν όλες οι βάσεις του θανάτου που, επιπλέον, τη μετατρέπουν σε στόχο εν μέσω των ενδοιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και συγκρούσεων, φέρνοντας τον πόλεμο στην πόρτα μας. Ο λαός μας απειλείται για να κερδοφορούν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Οι ίδιοι που μας εμπλέκουν σε εμπόλεμες και επικίνδυνες καταστάσεις είναι που αφήνουν τα σχολεία, τα νοσοκομεία, όλες τις υπηρεσίες και τις δομές υποστελεχωμένες, χωρίς τους απαραίτητους εξοπλισμούς. Ο ίδιοι είναι που έχουν κάνει την ελαστική εργασία κανόνα, έχουν ρημάξει μισθούς και δικαιώματα και δυναμώνουν την καταστολή απέναντι στα σωματεία μας, στους συνδικαλιστές, αγωνιστές, σε κάθε φωνή που θέτει σε κίνδυνο τα σχέδιά τους.

Η απεργία στις 9 Νοέμβρη, όμως, απέδειξε ότι ο λαός μπορεί να έρθει στο προσκήνιο. Η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων δείχνει το δρόμο του διεκδικητικού αγώνα για αυξήσεις στους μισθούς, για συλλογικές συμβάσεις, για φτηνό ρεύμα και τρόφιμα. Άνοιξε το δρόμο για κλιμάκωση, για νέες απεργιακές μάχες, ακόμη πιο μαζικές, ακόμη πιο επιτυχημένες, που θα βάζουν μεγάλους στόχους και θα συσπειρώνουν κόσμο.

Διέξοδός μας είναι ο οργανωμένος, συνεχής και συνεπής αγώνας απέναντι στους επιχειρηματικούς ομίλους και το πολιτικό προσωπικό τους, ο αγώνας για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Στις 17 Νοέμβρη συνεχίζουμε τις μαζικές κινητοποιήσεις μας τιμώντας την επέτειο του Πολυτεχνείου