30/11/22

Οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία, επισιτισμό και τουρισμό ζητάμε να παρθεί πίσω το νομοσχέδιο για την υγεία!

Εμείς οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό και στα ξενοδοχεία που εργαζόμαστε κυρίως την καλοκαιρινή σεζόν, που επιβιώνουμε τον χειμώνα με 3μηνο ταμείο ανεργίας, που έχουμε την τεράστια ανατίμηση των τιμών και το καλάθι δε γεμίζει πλέον, που βιώνουμε την ενεργειακή φτώχεια, τώρα θα έχουμε κι άλλο ένα μεγάλο χτύπημα και στην υγεία, ένα πολύ βασικό μας κοινωνικό αγαθό.

Κι αυτό γιατί η Κυβέρνηση φέρνει προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο που ρίχνει ταφόπλακα στο Δημόσιο σύστημα υγείας.

Δε φτάνει που όλες οι Κυβερνήσεις το άφησαν στην υποχρηματοδότηση, δε φτάνει που το έχουν αφήσει υποστελεχωμένο, δε φτάνει που στη μεγαλύτερη διάρκεια της πανδημίας το είχαν μίας νόσου, δε φτάνει που αν θες να κλείσεις ραντεβού με τον ιατρό θες μήνα και στο χειρουργείο μήνες, τώρα θα πληρώνουμε κιόλας.

Το νομοσχέδιο στην ουσία προβλέπει την κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών, με δυνατότητα λειτουργίας ιδιωτικού ιατρείου, δυνατότητα χειρουργείου σε ιδιωτικό θεραπευτήριο και την είσοδο στο ΕΣΥ ιδιωτών γιατρών με part-time απασχόληση τρεις φορές την εβδομάδα. 

Αντί να ενισχύσουν τα νοσοκομεία με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με νέο τεχνολογικό εξοπλισμό, με σύγχρονες υποδομές, να αυξήσουν τους μισθούς των νοσηλευτών και των Ιατρών, τους συστήνει να αυξήσουν το μηνιάτικο τους μέσω των ασθενών οδηγώντας τους από τα δημόσια νοσοκομεία στα ιδιωτικά ιατρεία ή απογευματινά ιατρεία με πληρωμή! Με απλά λόγια το δήθεν φακελάκι πλέον γίνεται νόμος

 

Την Πέμπτη 1-12-2022 ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή θα διαδηλώσουμε και εμείς μαζί με τον Σύλλογο εργαζομένων του Γεν. νοσοκομείου Σάμου και το Εργατικό Κέντρο Σάμου στις 18:00μμ στην πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ, καθώς το νομοσχέδιο αυτό δεν αφορά μόνο τους υγειονομικούς, αλλά όλο τον λαό

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο