29/12/22

Για τις συνδικαλιστικές διώξεις στη Λευκάδα

Για τις συνδικαλιστικές διώξεις στη Λευκάδα

Και οι συνδικαλιστικές διώξεις δεν έχουν τέλος!….

Αυτή τη φορά μετά από πολλές διώξεις και δίκες που υπάρχουν σε όλη τη χώρα, σε πάρα πολλούς κλάδους, σε δεκάδες εκλεγμένους συνδικαλιστές που αντιστέκονται, οργανώνουν αγώνες, μπαίνουν μπροστά για να υπερασπιστούν δικαιώματα και να διεκδικήσουν αξιοπρεπή μεροκάματα, ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, το δίκιο των εργαζομένων…σειρά έχει ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας -Βόνιτσας, Αλέξανδρος Βερριώτης και ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Λευκάδας , Γεράσιμος Βερριώτης.

Οι συνάδελφοι σέρνονται σε δίκη στις 19 Γενάρη γιατί στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία της Πρωτομαγιάς του 2021 μαζί με άλλους συναδέλφους περιφρουρήσαν την απεργία σε εργοτάξιο της εταιρίας «Μπακαλάρος Κατασκευαστική ΑΕ» στο Νυδρί, όπου όλο το προηγούμενο διάστημα έκαναν παρεμβάσεις για τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας, τις ελλείψεις μέτρων ασφαλείας και προστασίας που επικρατούσαν εκεί, τα άθλια μεροκάματα παρ’ ότι υπάρχει κλαδική ΣΣΕ στους οικοδόμους .

Η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, η εργοδοτική ασυδοσία που έχει φουσκώσει τα πανιά της από τους αντιλαϊκούς νόμους που ψηφίζουν όλες οι κυβερνήσεις, όλα τα προηγούμενα χρόνια, η καταστολή, η διαρκής απαγόρευση συνδικαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων και ελευθεριών, δεν μπορεί να περάσει και να συνεχιστεί.

Η λογική που κυριαρχεί στους κυβερνητικούς και εργοδοτικούς κύκλους «ούτε φύλλο να μην κουνιέται» ώστε ανενόχλητοι να ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους και μάλιστα σε συνθήκες γενικευμένης ακρίβειας, δεν μπορεί να περάσει!

Με οργάνωση, συλλογικό αγώνα και δυνάμωμα των σωματείων μας αντιστεκόμαστε! Η εργοδοτική τρομοκρατία δεν θα περάσει σε κανέναν χώρο δουλειάς! Το ταξικό κίνημα ξέρει από διώξεις αλλά ξέρει και από αγώνες! Οι αγώνες του είναι αυτοί που εμπόδισαν πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών, διακοπές ρεύματος, που υπέγραψαν ΣΣΕ όπως αυτή των οικοδόμων με σημαντικές αυξήσεις και δικαιώματα, που ιστορικά έγραψαν με χρυσά γράμματα μεγάλες εργατικές και λαϊκές νίκες!

 

Απαιτούμε εδώ και τώρα να αποσυρθούν όλες οι καταγγελίες και η μήνυση προς τους δύο συναδέλφους από τον εργολάβο.

Οι συνάδελφοι είναι αθώοι και έπραξαν αυτό που απαιτεί το δίκιο του εργάτη.

 

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ