20/2/23

ΝΤ Σάμου της ΑΔΕΔΥ: Κάλεσμα σε αντιπολεμική συγκέντρωση στο Καρλόβασι - Τρίτη 21/2/2023


Η Ε.Γ. του ΝΤ Σάμου της ΑΔΕΔΥ καλεί στην αντιπολεμική συγκέντρωση της Τρίτης 21/2/2023 στην πλατεία Καρλοβάσου στις 18.00. Καλούμε κάθε σωματείο να πάρει απόφαση συμμετοχής και κάθε συνάδελφο, όλο το λαό, να είναι εκεί.

Καταδικάζουμε τον πόλεμο στην Ουκρανία, που σε μερικές μέρες έναν ολόκληρο χρόνο! Ένας πόλεμος ανάμεσα στους αμερικανοΝΑΤΟικούς και την κυβέρνηση Ζελένσκι, απ΄ τη μία μεριά, και στη Ρωσία, απ’ την άλλη, για τους οποίους το βαρύ τίμημα πληρώνει ο λαός. Δεκάδες χιλιάδες οι νεκροί, εκατομμύρια οι πρόσφυγες, περιοχές ολόκληρες κατεστραμμένες, είναι ο μέχρι τα σήμερα, απολογισμός κι όλα αυτά στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, για το κυνήγι των κερδών των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που έχουν τεράστια συμφέροντα στην περιοχή.

Οι επιπτώσεις του πολέμου, οξύνουν την κρίση του καπιταλιστικού συστήματος, προκαλώντας  εκτίναξη της ακρίβειας, της φτώχειας των εργαζόμενων και των λαών, μαζί και του δικού μας λαού.

Οι  κίνδυνοι, επίσης, μιας γενικευμένης ανάφλεξης είναι ορατοί και η χώρα μας εμπλέκεται άμεσα στην κατάσταση αυτή, με ευθύνη της κυβέρνησης και όλων των κομμάτων που στηρίζουν την εμπλοκή αυτή, αλλά και τη συμμετοχή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΝΑΤΟ – ΕΕ.  Η χώρα μας έχει μετατραπεί σε ορμητήριο φονιάδων, δίνοντας την ευκαιρία και στην Τουρκία να απειλεί και να θέτει ανοιχτά την αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Ταυτόχρονα, δρομολογείται και η επίσκεψη του αμερικανού ΥΠ.ΕΞ.,  Μπλίνκεν στη χώρα μας, στην  Τουρκία και στο Ισραήλ. Μια επίσκεψη που στοχεύει να προωθήσει τα φιλοπόλεμα σχέδια των ΗΠΑ και να «ευθυγραμμίσει» τις άρχουσες τάξεις με τις επιδιώξεις τους.

Απέναντι στις πολύ σοβαρές αυτές εξελίξεις,  οι εργαζόμενοι, η νεολαία, ο λαός μας δε μπορούν να κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια! Απαντάμε άμεσα με κινητοποιήσεις και δηλώνουμε:

Ø  ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ στη χώρα μας, ο εκπρόσωπος των αμερικάνων φονιάδων, Μπλίνκεν!

Ø  Έξω ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και Ρωσία απ’ την Ουκρανία!

Ø  Έξω το ΝΑΤΟ, οι Βάσεις και τα πυρηνικά απ’ τη χώρα μας!

Ø  Καμία εμπλοκή της χώρας σ’ οποιαδήποτε ιμπεριαλιστική επέμβαση!

Ø  Πάλη για αλληλεγγύη και φιλία των λαών ενάντια στους εμπρηστές του πολέμου!

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Ο Πρόεδρος

Χρήστος Πανούσος

Ο Γραμματέας

Αποστόλης Βαλαμώντης