9/2/23

Ενωση Γονέων Ικαρίας: Αλληλεγύη στους σεισμόπλεικτους

 


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ

 

     Η Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Σχολείων Ικαρίας εκφράζει την θλίψη της και συμπαρίσταται στους δοκιμαζόμενους λαούς Τουρκίας και Συρίας που επλήγησαν από τους φονικούς σεισμούς.

     Συμπαραστέκεται σε όσους θρηνούν για τους δικούς τους ανθρώπους. Νιώθει την αγωνία όσων αναζητούν ζωή κάτω από τα συντρίμμια. Συγκλονίζεται από τα ογκώδη νούμερα των θανάτων.

     Με τα φυσικά φαινόμενα κανείς δεν μπορεί να τα βάλει, ούτε να τα δαμάσει. Μπορεί, όμως, να θωρακιστεί και να προστατευτεί η ανθρώπινη ζωή.

      Σε μία περιοχή, όπου κλονίζεται συνεχώς από σεισμούς, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, αλήθεια πόσο θα στοίχιζε η αντισεισμική θωράκιση, σχολείων, νοσοκομείων, κτλ; Περισσότερο από ένα Rafale; Περισσότερο από ένα F-35; Περισσότερο από οποιονδήποτε πολεμικό εξοπλισμό που έχει ως μοναδικό στόχο την εξόντωση των λαών, όπως του λαού της Συρίας;

     Ως γονείς αγωνιούμε καθημερινά, μπροστά στο ενδεχόμενο ενός νέου σεισμού και μάλιστα σε ώρες που τα παιδιά μας βρίσκονται στα σχολεία τους. Σχολεία όπως το Γυμνάσιο - Λύκειο Αγίου Κηρύκου, ή σχολεία που χρονολογούνται σχεδόν ενός αιώνα…     

     Πόσο ασφαλή είναι τα παιδιά μας, χωρίς καμία αντισεισμική θωράκιση; Χωρίς σαφής σχεδιασμούς και εκπαίδευση;

            Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Ικαρίας, μη μπορώντας να μείνει άπραγη μπροστά σε μία τέτοια καταστροφή, ανταποκρίνεται στο κάλεσμα σωματείων και φορέων του νησιού για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης. Συγκεκριμένα, στην Ικαρία μαζεύουμε:

Κουβέρτες -Γάλα σε σκόνη-Πάνες ενηλίκων/μωρών, Σερβιέτες-Απορρυπαντικά ρούχων - Ορούς-Γάζες-Χανζαπλάστ-Είδη ατομικής υγιεινής.

Η συλλογή γίνεται στα γραφεία των σωματείων (Κατσούλειο 1ος όροφος -Εύδηλος ) Δευτέρα και Πέμπτη 18:00 – 20:00 το απόγευμα.

Επίσης σε όσα φαρμακεία και super market του νησιού έχουν καλάθια συλλογής υλικών πρώτης βοήθειας

ή και κατόπιν συνεννόησης στα τηλέφωνα : 6977044429 - 6942567047 – 6972091879