5/3/23

Σωματείο Ξεν/λων-επισιτισμού Σάμου: Κάλεσμα στη συγκέντρωση στις 6/3 στο Καρλόβασι

 

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ! ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ

ΔΕΝ ΣΙΩΠΟΥΜΕ – ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΑΛΛΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΑ

ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ


Συναδελφισσες και συνάδελφοί,

 

Για μια ακόμη φορά τα κέρδη της μεγαλοεργοδοσίας μπαίνουν εμπόδιο μπροστά στις ανάγκες μας και την ασφάλειά μας, διότι μετριούνται ως κόστος.

Μιλάμε για ένα προδιαγραμμένο έγκλημα που όλα αυτά τα χρονιά ήξεραν Κυβερνήσεις-Κράτος.

Ήξεραν για τα ελλιπή μέτρα προστασίας που υπήρχαν στους σιδηροδρόμους καθώς όλα αυτά τα χρόνια οι εργαζόμενοι τα είχαν καταγγείλει με πρωτοπόρους τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ. 

Μιλάμε για μια εταιρεία που ανήκει σε Ιταλούς μετόχους μετά το ξεπούλημα από την προηγούμενη κυβέρνηση λόγο της "απελευθέρωσης των σιδηροδρόμων λόγω οδηγίας της ΕΕ και λόγω μνημονικής υποχρέωσης (που ψήφισαν όλα τα αστικά κόμματα). Η εταιρεία ξεπουλήθηκε με το γελοίο ποσό των 45εκ ευρώ και κάθε χρόνο έχει χορηγία από το κράτος 50εκ ευρώ. 

 

Οι εργαζόμενοι εκεί δουλεύουν 11 ώρες, 9 ημέρες συνεχόμενες, με υποστελέχωση, με ελλιπή μέτρα προστασίας, με συστήματα ελέγχου να μη υπάρχουν.

Για όλα τα παραπάνω και για πολλά άλλα οι εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους έκαναν δεκάδες καταγγελίες και απεργίες οι οποίες βγαίνανε παράνομες και καταχρηστικές από τις Κυβερνήσεις (όπως προχθές στους εργαζόμενους στο ΜΕΤΡΟ). Το συμπέρασμα και η ουσία είναι ένα: ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΝΕΚΡΟ ΜΑΣ.

 

Δεν θα ανεχτούμε άλλο η ασφάλειά της ζωής μας να μετριέται ως κόστος επειδή δεν είναι παραγωγικά ωφέλιμο για τους μεγαλοεργοδότες.

 

Και εδώ στο νησί είναι αναγκαίο να δούμε τα Λεωφορεία των ΚΤΕΛ για ασφαλή μεταφορά, με πιο συχνά δρομολόγια, με καλούς χρόνους (δείτε Ζερβού).

 

Επομένως και εμείς από την μεριά μας θα είμαστε στην κινητοποίηση στις 6-3-2023 στην πλατεία Καρλοβάσου στις 6:00μμ,

 

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Δευτέρα 6/3/2023

και ώρα 6.00 μ.μ. στην πλατεία Καρλοβάσου

είναι χρέος και τιμή για τα χαμένα παιδιά μας

Το Δ.Σ.