14/3/23

Οικοδόμοι Καρλοβάσου: όλοι οι οικοδόμοι την Πέμπτη να είμαστε ΑΠΕΡΓΟΙ

 


Όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ

ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΗ, 10 το πρωί, Εργατικό Κέντρο, Βαθύ

 

Συνάδελφοι οικοδόμοι, εργαζόμενοι στις Κατασκευές, άνεργοι, μετανάστες,

Το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα ξεχαστεί γιατί γνωρίζουμε από πρώτο χέρι ότι όλοι οι χώροι δουλειάς, στον κλάδο μας και σε όλους τους κλάδους, είναι μια «απέραντη κοιλάδα των Τεμπών». Γι΄ αυτό θρηνούμε την τελευταία εβδομάδα ακόμη τρεις νεκρούς συναδέλφους μας.

Για τους κυβερνώντες, σημερινούς και προηγούμενους, οι ζωές μας μετρούνται με βάση τα κέρδη των λίγων. Τα μέτρα ασφάλειας και προστασίας της ζωής μας υπάρχουν μόνο στα χαρτιά, ενώ στην πράξη ισχύει «ο θάνατός μας, το αίμα μας φουσκώνει τα κέρδη τους».

Οι συγκλονιστικές απεργιακές συγκεντρώσεις στο νησί μας και σε όλη τη χώρα, την προηγούμενη βδομάδα, δίνουν ελπίδα για να διεκδικήσουμε και να επιβάλουμε το δίκιο μας.

Η οργή για το έγκλημα στα Τέμπη, να γίνει καταδίκη των υπεύθυνων, όλων των κυβερνήσεων, που με την πολιτική τους έχουν φέρει τις ζωές μας σε αδιέξοδο.

Να γίνει οργανωμένη δύναμη διεκδίκησης και αγώνα, ώστε να μη ξαναγίνουν τέτοια εγκλήματα.

Να μπορούμε να πηγαίνουμε στις δουλειές μας ξέροντας ότι θα γυρίσουμε πίσω στα σπίτια μας γεροί. Να μπορούν να πηγαίνουν τα παιδιά μας σε σχολεία ασφαλή. Κτήρια κατάλληλα με όλες τις αντισεισμικές και σύγχρονες προδιαγραφές. Να έχουμε γιατρούς στο νοσοκομείο, στα κέντρα υγεία και στα περιφερειακά ιατρεία. Πλοία ασφαλή, σύγχρονα και οικονομικά. Να έχουμε ελεγκτικούς μηχανισμούς που να επιβάλουν μέτρα ασφαλείας στους χώρους δουλειάς και να μη δουλεύουμε καθημερινά με το «πάμε και όπου βγει».

Οι ράγες της ανάπτυξης βάφτηκαν στο αίμα, κανείς δε θα ξεχάσει το έγκλημα στα τρένα, όπως κανείς δεν ξεχνάει το έγκλημα στο ΣΑΜΙΝΑ, το σεισμό της Σάμου και τόσα άλλα εγκλήματα του κεφαλαίου.

 

Την Πέμπτη 16 Μάρτη, κανείς να μη δουλέψει,  όλοι να είμαστε ΑΠΕΡΓΟΙ

Όλοι με τις οικογένειές μας στην Απεργιακή Συγκέντρωση

στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο στο Βαθύ.

 

Το   Δ.Σ.