2/3/23

Ένωση Γονέων Ικαρίας: Με αφορμή το σιδηροδρομικό έγκλημα στα τέμπη

 


ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ  ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ -

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΙΚΑΡΙΑΣ

 

    H Ένωση Γονέων Σχολείων Ικαρίας εκφράζει τα θερμότερα συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και εύχεται τάχιστη ανάρρωση στους τραυματίες.  Εκφράζει τη θλίψη και το μούδιασμα για το θάνατο δεκάδων ανθρώπων, οι περισσότεροι εκ των οποίων νέοι άνθρωποι, φοιτητές και μικρά παιδιά.

    Εκφράζει όμως και την οργή της γι αυτούς τους ξεδιάντροπους για το ξεπούλημα της χώρας μας. Γι αυτούς που σύμφωνα με τις επιταγές της Ε.Ε ιδιωτικοποιούν και χαρίζουν σε μια χούφτα παράσιτα τους δρόμους, τα λιμάνια, τα τρένα, την ενέργεια, τις τηλεπικοινωνίες, το νερό, την υγεία, την παιδεία, τον αθλητισμό… Και μας κάνουν έρμαιο στα χέρια πολυεθνικών που αποδεδειγμένα δεν ενδιαφέρονται για τις ζωές μας, την υγεία μας και την ασφάλεια μας αλλά μονάχα για τα κέρδη τους… Με λίγα λόγια την ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας ξεπουλούν , την ώρα που ο λαός μας αναστενάζει και δολοφονείται.   

      Δεν ήταν η κακιά η ώρα, ούτε ο κακός μας ο καιρός!

      Είναι οι συνέπειες της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων που πέρασαν από τον τόπο και που οτιδήποτε έχει να κάνει με τις ανάγκες και τη ζωή του λαού το αντιμετωπίζουν ως κόστος. 

      Δεν ήταν η «κακιά η ώρα» όταν ο 6χρονος μαθητής από τα Γρεβενά για να βρεθεί εντατική ήταν 2 ώρες μέσα στο ασθενοφόρο, έχοντας μάλιστα αλλάξει όχημα, αφού το πρώτο έμεινε στο δρόμο…

     Δε φταίει η «κακιά η ώρα» που τα καλοκαίρια καιγόμαστε, στα πρωτοβρόχια πνιγόμαστε και στα χιόνια εγκλωβιζόμαστε…

     Δεν είναι η «κακιά η ώρα» όταν 1000αδες παιδιά περιμένουν χρόνια ολόκληρα στην ουρά για μια επέμβαση στο «Παίδων»…

     Δεν είναι και δεν θα είναι η «κακιά στιγμή» αφού έχουν διαλύσει το ΕΣΥ, αφού υπάρχουν 1000αδες κενά σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αφού άνοιξαν την πόρτα στους ιδιώτες να κάνουν χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία, προφανώς με το αζημίωτο… 

     Δεν θα είναι η «κακιά στιγμή» κι εδώ στο νησί μας, όπου μέσα στις υπόλοιπες υγειονομικές ελλείψεις είναι και αυτή του αναισθησιολόγου στο Νοσοκομείο….

     Δε θα φταίει ο «κακός μας ο καιρός» αν δεν μπορεί να πετάξει ελικόπτερο ή να ταξιδέψει πλοίο ώστε κάποιος συνάνθρωπός μας να προλάβει να σωθεί…

    Φταίει το ίδιο το σύστημα και οι υπηρέτες του. είναι ΥΒΡΙΣ τα δάκρυα των διαφόρων ανευθυνο-υπεύθυνων αυτής αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων, πάνω από τα συντρίμμια"

     Ως γονείς ζητάμε την άμεση και παραδειγματική τιμωρία όλων των υπευθύνων γι αυτή την ανείπωτη τραγωδία. Είναι ανάγκη ο λαός να βγάλει επιτέλους τα συμπεράσματά του και να διεκδικήσει τη ζωή που αξίζει σε αυτόν και τα παιδιά του.

 

     Παράλληλα λόγω των τεράστιων αναγκών σε αίμα εξαιτίας και του τραγικού εγκλήματος στα Τέμπη, κάνουμε έκκληση σε κάθε γονέα και νεολαίο του νησιού να συνδράμει στην εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιείται αυτές της μέρες στην Ικαρία, από το Νοσοκομείο Παίδων «Αγ.Σοφία» ,είτε με φυσική παρουσία ως αιμοδότης είτε συμβάλλοντας στην ενημέρωση γι αυτήν την προσπάθεια.  Το πρόγραμμα των επόμενων ημερών είναι:

Παρασκευή 3/3 στον Άγιο Κήρυκο (αίθουσα Π. Δημαρχείου, ώρες 9:00 με 13:00 &

17:00 με 21:00) και

Σάββατο 4/3 πάλι στον Άγιο Κήρυκο (αίθουσα Π. Δημαρχείου, ώρες 10:00 με 15:00).

 

Ας πούμε επιτέλους ένα μεγάλο ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Η ζωή των παιδιών μας δεν μπαίνει στο ζύγι, δεν παίζεται στα ζάρια, δεν παζαρεύεται!