25/3/23

Ένωση Γονέων Ικαρίας: Κάτω τα χέρια από τους παιδιαάτρους της Ικαρίας

 

Δεν πρόλαβαν να περάσουν δύο εβδομάδες από την προσπάθεια της 2ης ΥΠΕ και της Διοίκησης του νοσοκομείου Σάμου για την εκ περιτροπής μετακίνηση των παιδιάτρων του Νοσοκομείου Ικαρίας προς αυτό της Σάμου.

          Ο ικαριακός λαός, εν μέσω του εγκλήματος στα Τέμπη, κινητοποιήθηκε άμεσα, πράγμα που ανάγκασε την διεύθυνση της 2ης Υ.Π.Ε να ανακαλέσει αυτήν την ενέργεια , διευκρινίζοντας ότι θα βρεθεί άμεσα λύση και για τις ανάγκες στο νοσοκομείο Σάμου.

          Παρά τις διαβεβαιώσεις εκ μέρους της 2ης Υ.Π.Ε , το ίδιο αιφνιδιαστικά και ύπουλα, εχθές, με γραπτή εντολή της Διοίκησης του Νοσοκομείου Σάμου, επανέρχεται στην απόφασή της, για την μετακίνηση μιας εκ των δυο παιδιάτρων προς τη Σάμο.

          Ποιοι νομίζετε ότι είστε και κυρίως σε ποιούς νομίζετε ότι απευθύνεστε;

Από πότε τα παιδιά μας είναι ενός κατώτερου θεού; Ποιοι είστε εσείς που θα ακυρώσετε τους αγώνες των ικαριωτών για να στελεχωθεί το νοσοκομείο μας με δεύτερο παιδίατρο; Ποιός θα πάρει την ευθύνη για την κακιά την ώρα όταν θα κινδυνέψει ένα παιδί; Τονίσαμε επανειλημμένα ότι ένας παιδίατρος για 960 μαθητές, χώρια τα νεογνά, χώρια τα παιδιά των Φούρνων, δεν φτάνει ούτε για αστείο. Αντί για μετακινήσεις-μπαλώματα, διορίστε μόνιμους παιδιάτρους στα νησιά.

Ένα έχουμε να σας πούμε:

          Θα διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού την υγεία των παιδιών μας. Στεκόμαστε απέναντί σας και σας το λέμε ξεκάθαρα:

ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΩΣΕΤΕ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ.