15/3/23

Σωματειο Συνταξιούχων Σάμου: Μαζί με τους εργαζόμενους στην Απεργία

 

Συναδέλφισσες & Συνάδελφοι.  Πάρτε όλοι μέρος στην

ΑΠΕΡΓΙΑ & ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Πέμπτη 16 Μάρτη

ώρα 10.00΄  στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Το ΔΣ του Σωματείου Συνταξιούχων Σάμου καλεί όλους τους συνταξιούχους να πάρουν μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 16/3/2023, που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στη Σάμου και σε όλη την χώρα συνεχίζοντας τον αγώνα, την διαμαρτυρία για το τραγικό, εγκληματικό δυστύχημα των δύο τρένων στα Τέμπη.

Συνεχίζουμε τον  αγώνα για να αποδοθεί δικαιοσύνη και να καταλογιστούν οι ευθύνες, για να μην συγκαλυφθεί αυτό το έγκλημα που είχε ως αποτέλεσμα να μετράμε νεκρούς και τραυματίες.

Ο πραγματικός υπεύθυνος είναι η πολιτική της ‘’απελευθέρωσης’’ και των ιδιωτικοποιήσεων, για την ενίσχυση της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Είναι η αιτία που δημιουργούνται οι ελλείψεις, οι καθυστερήσεις, τα κενά, τα «ανθρώπινα λάθη».

Τη πολιτική  της «απελευθέρωσης» των σιδηροδρόμων ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ.

Αυτή η πολιτική θέλει τις σιδηροδρομικές μεταφορές χώρο κερδοφορίας του κεφαλαίου και αυτό σημαίνει αυτόματα ότι η ασφάλεια των επιβατών μετατρέπεται σε κόστος και ως τέτοιο αντιμετωπίζεται.

Οι  φωνές των νεκρών απαιτούν άμεσα μέτρα για ασφαλείς σιδηροδρομικές μεταφορές.

Συνεχίζουμε τον αγώνα και διεκδικούμε: 

  • Να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα.
  • Απόδοση πολιτικών και ποινικών ευθυνών σε βάθος.
  • Να σταματήσει η πορεία ιδιωτικοποίησης και απελευθέρωσης του ΟΣΕ. Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Εγκατάσταση των απαραίτητων ασφαλιστικών δικλείδων αξιοποιώντας τη σύγχρονη τεχνολογία.
  • Σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές μαζικές μεταφορές στη στεριά, τον αέρα, τη θάλασσα, κόντρα στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και της απελευθέρωσης, που θεωρεί την ασφάλεια των επιβατών και τα δικαιώματα των εργαζομένων κόστος για τη κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.
  • Άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς.
  • Όχι άλλα ΤΕΜΠΗ, ΜΑΤΙ & ΣΑΜΙΝΑ.

 

Η Διοίκηση