30/3/23

Ένωση Γονέων Ικαρίας: σχετικά με την ασφάλεια του BS Μύκονος

    

Πρόσφατα με έγγραφο της Ένωσης Γονέων Σχολείων Ικαρίας (αρ. πρωτοκ.49/19-1-23),ζητήθηκαν γραπτές απαντήσεις από όλους τους αρμόδιους φορείς και από την ίδια την ακτοπλοϊκή εταιρεία  στην ερώτησή μας, γιατί το μοναδικό πλοίο του νησιού μας, το BS MYKONOS της εταιρίας BLUE STAR FERRIES, για μεγάλο χρονικό διάστημα, προχωρούσε σε συνεχείς ακυρώσεις αλλά και σε καθυστερήσεις των δρομολογίων του.

     Το ερώτημά μας, παρότι δεν ήταν ρητορικό, συνεχίζει να υφίσταται, μιας και αφορά την ασφάλεια του ικαριακού λαού στο σύνολο του.

     Βέβαια ουδέποτε απαντήθηκε , πλην από το Υπουργείο Ναυτιλίας- Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος –Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών (8-2-23), το οποίο δεν είπε κάτι  ουσιαστικό, κυρίως στο ζήτημα της ασφάλειας του συγκεκριμένου πλοίου .

     Δυστυχώς επανερχόμαστε, μετά το συμβάν που έλαβε χώρα, την  Τρίτη 21 Μαρτίου: Το καράβι απέπλευσε στις 00:40 από το λιμάνι της Ικαρίας.

     Στο καράβι βρισκόταν, εκτός των άλλων επιβατών και 14 παιδιά, που πήγαιναν στη Σάμο για να ενσωματωθούν στη μεικτή ομάδα ποδοσφαίρου του νομού.

     Σύμφωνα με καταγγελίες επιβατών, το καράβι μετά τους Φούρνους, πήγαινε με χαμηλή ταχύτητα ενώ ταυτόχρονα άκουγαν περίεργους ήχους.

     Το καράβι, αφού έφτασε στο Καρλόβασι παρέμεινε εκεί για 2 1/2 με 3 ώρες και έφτασε στο Βαθύ μετά τις 6 π.μ.

     Απαιτούμε άμεσα απάντηση από όλους τους αρμόδιους και κυρίως από την εταιρία του B S MYKONOS.

     Τι συμβαίνει όλο το χειμώνα και ακυρώνονται τα δρομολόγια; Γιατί έχει συνεχείς καθυστερήσεις και τροποποιήσεις δρομολογίων;

     Τι έγινε την Τρίτη 21 Μαρτίου και που οφείλεται όλη αυτή η ταλαιπωρία και ο φόβος των επιβατών;

     Η κοινωνία της Ικαρίας, οι γονείς και τα παιδιά περιμένουν απαντήσεις ώστε , παρά τα λίγα δρομολόγια με το πανάκριβο κόστος εισιτηρίων, όταν μπαίνουμε στο καράβι να νιώθουμε ασφαλείς.   

 

Αν θεωρείτε ότι είμαστε διατεθειμένοι να ανεχτούμε νέο «Σαμίνα», είστε γελασμένοι… Στα νησιά μας ακόμα πενθούμε για τους νεκρούς του.

Όχι άλλες θυσίες στο βωμό του κέρδους.