28/4/23

Ένωση Γονέων Ικαρίας: Πρωτομαγιά 2023

 


ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2023

    Η Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Σχολείων Ικαρίας τιμά την επέτειο της Πρωτομαγιάς.

    Τιμά την αιματοβαμμένη ημέρα του 1886 στην Αμερική, όπου κηρύσσεται γενική απεργία των εργατών με κεντρικό αίτημα το 8ωρο. Τιμά την αιματοβαμμένη Πρωτομαγιά του 1936 των καπνεργατών  στη Θεσσαλονίκη.  Τιμά τους 200 εκτελεσμένους της Καισαριανής την Πρωτομαγιά του 1944.

     Αγωνιζόμαστε για το μέλλον τον παιδιών μας. Διεκδικούμε αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Παιδεία, Υγεία, ασφαλή μέσα μεταφοράς μαθητών και σύγχρονες σχολικές μονάδες. Ορθώνουμε το ανάστημά μας απέναντι σε όσους βάζουν την ζωή των παιδιών μας και την δική μας σε κίνδυνο.

     Θέλουμε να κοιτάζουμε στα μάτια τα παιδιά μας όταν μας ρωτάνε αν υπάρχει φαγητό στο τραπέζι, αν μπορούν να μορφωθούν, αν μπορούν να έχουν τα βιβλία τους,  αν μπορούν να γίνουν καλά όταν αρρωσταίνουν, αν μπορούν να έχουν τα φάρμακά τους, αν μπορούν να σπουδάσουν, αν θα υπάρξουν κι άλλα Τέμπη, αν μεγαλώνουν σαν σκλάβοι ή ελεύθεροι... Αν...

     Δεν θέλουμε ζωή με αν..Διεκδικούμε να ζούμε και όχι απλά να τα βγάζουμε πέρα..Διεκδικούμε αξιοπρέπεια στην δουλειά, στην ασφάλιση, στην παιδεία, στην υγεία.  Διεκδικούμε ειρήνη για τους λαούς.

   Καλούμε όλους τους γονείς με τα παιδιά τους στις Πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις στην Ικαρία την Δευτέρα 1η Μάη: Στον Εύδηλο στις 10.30 π.μ. στο Μνημείο Πεσόντων της Καισαριανής και στη συνέχεια στις 12 το μεσ. στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Αγ.Κηρύκου

ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΛΕΓΕΣΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ

ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΨΕΙΣ ΟΥΤΕ ΣΤΙΓΜΗ

ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΣΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ.

ΚΑΘΕ ΚΡΑΥΓΗ ΣΟΥ ΜΙΑ ΠΕΤΡΙΑ ΣΤΑ ΤΖΑΜΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΟΚΑΠΗΛΩΝ

ΚΑΘΕ ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΑ ΣΟΥ ΣΑ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ.