8/4/23

Ξενοδοχοϋπάλληλοι-Επισιτισμός Ικαρίας: Κέλεσμα στη συγκέντρωση για την υγεία

 

Συναδέλφισσες/οι,                                                                                                               

 Το Δ.Σ του σωματείου καλεί τα μέλη τους εργαζόμενους και άνεργους του κλάδου στην συγκέντρωση για την Υγεία που οργανώνουν το ΕΚΣ και το ΝΤ Σάμου της ΑΔΕΔΥ, την Μ. Τρίτη 11 Απρίλη στις 20.00 στη Πλατεία του Χριστού Ραχών. Δίνουμε αγωνιστικό παρών και διεκδικούμε μαζί με τα εργασιακά μας δικαιώματα και την αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία στο ύψος των αναγκών μας.

 

 Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ, ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ!

 Όλες οι κυβερνήσεις, προηγούμενες, τωρινές και επόμενες, δεν έχουν ως στόχο την εξασφάλιση της υγείας του λαού, αντιθέτως υπηρετούν την ενίσχυση και ισχυροποίηση των επιχειρηματικών ομίλων της ιδιωτικής Υγείας. Το είδαμε την περίοδο της πανδημίας, το είδαμε και πιο πρόσφατα με τη κυβέρνηση της ΝΔ και τους αντιλαϊκούς νόμους που νομοθέτησε  για την Δευτεροβάθμια Περίθαλψη, την Ψυχική Υγεία, τον ΕΟΠΥΥ, την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, την ιδιωτικοποίηση του Παιδοογκολογικού κέντρου. Αυτή την αντιλαϊκή πολιτική υπηρετούν και θα υπηρετούν όλες οι εναλλασσόμενες κυβερνήσεις, συνεχίζοντας το αντιλαϊκό έργο από εκεί που το άφησε η προηγούμενη.


Δεν θα ανεχτούμε άλλο την υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος Υγείας και την εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών του, τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό,  τη δραστική μείωση των κρατικών δαπανών και την αύξηση των άμεσων και έμμεσων πληρωμών για την ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη όπως επίσης και την πολιτική του “μπαλώματος” των κενών θέσεων κάνοντας τους γιατρούς “μπαλάκι” απ’ το ένα νοσοκομείο στο άλλο. Δεν θα ανεχτούμε άλλο να μην έχουμε γιατρούς και να ξενιτευόμαστε για να τους βρούμε ή να πηγαίνουμε σε ιδιώτες βάζοντας το χέρι ακόμα πιο βαθιά στην τσέπη, ή να μην  κάνουμε τίποτα από όλα αυτά επειδή πολύ απλά δεν αντέχουμε οικονομικά.

 ΩΣ ΕΔΩ! Δεν θα τους αφήσουμε να μας οδηγούν “από το κακό στο χειρότερο”. Οι ζωές μας δεν είναι κόστος. Η Υγεία είναι δικαίωμα ΟΛΩΝ! Βάζουμε μπροστά τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες και διεκδικούμε:

 

  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους με πλήρης στελέχωση των υγειονομικών δομών του νησιού για τον ντόπιο και επισκέψιμο πληθυσμό για όλες τις μέρες του έτους.
  • Γενναία κρατική χρηματοδότηση. Όχι στην πολιτική της Ε.Ε που έχει ως στρατηγική την υποστελέχωση, την υποχτηματοδότηση και εμπορευματοποίηση που υπηρετούν όλοι όσοι κυβέρνησαν και κυβερνούν.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις δομές Υγείας όλων των ειδικοτήτων και στελέχωση με σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή με βάση τις ανάγκες του ικαριακού λαού.
  • Μέτρα προστασίας της ασφάλειας και της υγείας μας στους χώρους δουλειάς.

 

Η Διοίκηση