2/4/23

Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της Wolt

 

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου στηρίζει τον αγώνα και την απεργία που κάνουν εως και τη Δευτέρα 3 Απρίλη, οι εργαζόμενοι διανομείς της Wolt για να μην περάσει η απόφαση της εργοδοσίας να μειωθεί η αμοιβή ανά παραγγελία των διανομέων.

Ο αγώνας τους είναι μαζικός και δίκαιος. Η νέα μείωση των αμοιβών είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι στα πολλά θανατηφόρα ατυχήματα, στην πολύωρη εργασία και μάλιστα πολλές φορές κάτω από αντίξοες συνθήκες, στην έλλειψη μέτρων ασφαλείας.

Είναι εργαζόμενοι και όχι «συνεργάτες» όπως τους έχουν βαφτίσει. Οι αντεργατικοί νόμοι όλων των κυβερνήσεων με κορυφαίο αυτό του Χατζηδάκη είναι που ανοίγουν τις ορέξεις των εργοδοτών να μειώνουν διαρκώς αποδοχές και δικαιώματα και μάλιστα σε έναν κλάδο, όπως σε αυτό τον διανομέων που πάνω σε δυο ρόδες με κίνδυνο τη ζωή και την σωματική τους ακεραιότητα παλεύουν να βγάλουν τα αναγκαία για τις οικογένειές τους.

Ο αγώνας των συναδέλφων της wolt μπορεί να στεφθεί με επιτυχία όπως έγινε με τον αγώνα των εργαζομένων της efood που με όπλα την οργάνωση, την ενότητα, τη μαζικότητα, την επιμονή, την υπομονή και την αλληλεγγύη κέρδισαν και έδωσαν δύναμη σε όλη την εργατική τάξη της χώρας μας.

Η δύναμη όλων των εργαζομένων, όλης της εργατικής τάξης και του λαού είναι στα ίδια μας τα χέρια. Καλούμε όλους τους διανομείς, όλους τους συναδέλφους εργαζόμενους στον επισιτισμό και στο νομό μας, σε οργάνωση στα σωματεία τους σε Σάμο και Ικαρία. Κανένας ανοργάνωτος, κανένας μόνος του.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ