15/6/23

Σωματείο Ξεν/λων Επισιτισμού: Κάλεσμα σε συγκλεντρωση για έγκλημα στην Πύλο

 

15/6/2023 στις 19:30 στην πλατεία Πυθαγόρα.

Ο
ργή και απεριόριστη θλίψη πλημμυρίζει τις καρδιές και τη σκέψη όλων των εργαζομένων του νησιού μας από το νέο πολύνεκρο ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου.

 

Όμως, το ναυάγιο αυτό δεν είναι απλά ένα ακόμη «δυστύχημα», όπως προσπαθούν να το παρουσιάσουν για μια ακόμη φορά . Είναι ακόμα ένα έγκλημα, μέρος του διαρκούς εγκλήματος που συντελείται στη Μεσόγειο και το Αιγαίο όλα αυτά τα τελευταία χρόνια. Έχει την υπογραφή των  «συμμάχων» και των κυβερνήσεων τους, που εξαπολύουν επεμβάσεις, σκορπούν τον πόλεμο και καταληστεύουν τους λαούς και τις χώρες τους.

 

Δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με την καθημερινή εγκληματική δράση που δέχονται πρόσφυγες και μετανάστες, όπως   με την εμπορία ανθρώπων, τα ταξίδια τρόμου που διαρκούν ημέρες,  την καταστολή, την τρομοκρατία και τον εγκλωβισμό στα ΚΥΤ.

 

Δε θα μας κάνουν να συνηθίσουμε τα Τέμπη, τα  καθημερινά εργοδοτικά εγκλήματα ( κάθε 3 ημέρες 1 νεκρός ), τους θανάτους περιμένοντας το ασθενοφόρο και τους πολέμους. Την απάντηση θα την δώσουμε εμείς μαζί με τα σωματεία, όποτε καλούμε στις 15/6/2023 στις 19:30 στην πλατεία Πυθαγόρα.

 

Απαιτούμε να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας στους πολέμους, διεκδικούμε την ουσιαστική προστασία των δικαιωμάτων  τους στο άσυλο, να καταργηθούν όλες οι συμφωνίες και οι νόμοι καταστολής και του εγκλωβισμού, να δοθεί η δυνατότητα  να εγκλωβισμού, να δοθεί η δυνατότητα  να πάνε στις χώρες πραγματικού προορισμού τους.

 

 

 

Το Δ.Σ.