20/9/23

Οικοδόμοι Καρλοβάσου: όλοι στην Απεργία στις 21 Σεπτέμβρη

 


Συνάδελφοι οικοδόμοι, εργαζόμενοι στις Κατασκευές, άνεργοι,


ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΠΕΜΠΤΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 

 Όλοι στη συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Σάμου,

στο Βαθύ, στις 10.00 π.μ.,

ενάντια

στο νομοσχέδιο – τερατούργημα που καταργεί το 5νθήμερο, το 8ωρο, την Κυριακάτικη αργία και επιδιώκει να βάλει εμπόδια στο δικαίωμα της Απεργίας και τους αγώνες.

 

Δεν συμβιβαζόμαστε με τη σύγχρονη σκλαβιά, τη δουλειά ήλιο με ήλιο, χωρίς δικαιώματα.

Δεν αποδεχόμαστε να δουλεύουμε 13ωρα, να τσακιζόμαστε, γιατί το απαιτεί το κεφάλαιο και το κάνει πράξη η κυβέρνηση της ΝΔ.

 

Είναι αισχρό ότι η κυβέρνηση φέρνει το νομοσχέδιο – τερατούργημα για ψήφιση στη Βουλή εν μέσω των μεγάλων καταστροφών στη Θεσσαλία, ενώ ο κόσμος μετράει πληγές, νεκρούς, κατεστραμμένα σπίτια, οικοσυσκευές, υποδομές και ψάχνει πως θα επιβιώσει και θα ναι καλά στην υγεία του.

Το νομοσχέδιο δεν είναι προς όφελος των εργαζομένων, ούτε τα μέτρα που ανακοίνωσε για στήριξη των πληγέντων καλύπτουν τις τεράστιες ανάγκες των εργαζομένων και των φτωχών αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων και των μικροεπαγγελματιών που είδαν το βιος τους να χάνεται. Τα μέτρα της κυβέρνησης και το νομοσχέδιο που φέρνει στηρίζουν τους μεγαλοεργοδότες.

 

Δεν πρόκειται να σκύψουμε το κεφάλι.

Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας.

Αργά ή γρήγορα το δίκιο μας θα νικήσει Δεν είναι μοιραίο να καταστρεφόμαστε από χρόνο σε χρόνο.

Δεν είναι σύγχρονο και προοδευτικό να δουλεύουμε περισσότερες ώρες και να μην μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα με την ακρίβεια και τη φοροληστεία.

Ο δικός μας δρόμος, για να δούμε βελτίωση στη ζωή μας, να ζήσουμε με αξιοπρέπεια και να καλύψουμε τις ανάγκες μας, είναι ο δρόμος του αγώνα με επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες.

 

ΌΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ