22/10/23

Δελτίο τύπου για τη σύσκεψη του ΕΚΣ για την Υγεία και τις Παναγαιακές κινητοποιήσες σε Αθήνα 6/11 και νησιά 2/11

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

για τη σύσκεψη σωματείων και φορέων της Σάμου

και τις Παναγαιακές κινητοποιήσεις για την Υγεία

 

Την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με σωματεία και φορείς όλου του νησιού, μετά από κάλεσμα του ΕΚΣ, με θέμα την υγεία και την τραγική κατάσταση που επικρατεί στα νησιά μας και την ανάγκη Παναγαιακού συντονισμού με κοινό πλαίσιο πάλης και μαχητικές κινητοποιήσεις στις 2/11 στη Σάμο και σε όλα τα νησιά και στις 6/11 στην Αθήνα.

Η μαζική συμμετοχή Εργατικών Κέντρων, Νομαρχιακών Τμημάτων της ΑΔΕΔΥ και σωματείων εργαζομένων στα νοσοκομεία από πολλά νησιά του Αιγαίου και στην διαδικτυακή σύσκεψη που έγινε λίγες μέρες νωρίτερα, δείχνει τη δυνατότητα που υπάρχει η φωνή όλων των νησιωτών να ενωθεί και να ακουστούν οι ανάγκες και οι διεκδικήσεις τους για υγεία δημόσια και δωρεάν για όλους και όλες, μαζικές προλήψεις μόνιμου προσωπικού και στελέχωση με τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό όλων των δημόσιων δομών υγείας.

Εκπρόσωποι σωματείων εργαζομένων ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, συνταξιούχων, συλλόγων γυναικών, εθελοντικών συλλόγων κλπ παίρνοντας το λόγο περιέγραψαν μια ιδιαίτερα ζοφερή και απαράδεκτη κατάσταση στον τομέα της υγείας στο νησί μας και χαιρέτισαν ως ιδιαίτερα σημαντική την πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Σάμου. Επισήμαναν ότι όλο αυτό είναι αποτέλεσμα των πολιτικών όλων των κυβερνήσεων, που γι’ αυτούς η υγεία είναι «εμπόρευμα» και το δικαίωμα σε αυτή «κόστος», που φέρνει πακτωλό χρημάτων στους μεγάλους επιχειρηματικού ομίλους και τραγικές ελλείψεις για το λαό μας.

Επίσης έγινε κάλεσμα σε ΔΣ σωματείων και φορέων να συνεδριάσουν, να πάρουν αποφάσεις στήριξης και συμμετοχής των κινητοποιήσεων στις 2/11 στη Σάμο και στις 6/11 στην Αθήνα, συνυπογράφοντας το κοινό πλαίσιο(επισυνάπτεται), βγάζοντας δικές τους ανακοινώσεις για την υγεία ανάλογα με τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες κάθε κλάδου και φορέα, να απευθυνθούν στα μέλη τους και σε όλο το λαό με περιοδείες, εξορμήσεις, συσκέψεις σε χώρους δουλειάς και κατοικίας, να αναδείξουν το θέμα της υγείας με κάθε τρόπο, πανό, αφίσες, ηχητικά κλπ ώστε η φωνή όλων των νησιωτών να ενωθεί με τις κινητοποιήσεις.

Στη σύσκεψη επίσης παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Γ. Στάντζος όπου χαιρέτισε την πρωτοβουλία και δήλωσε ότι θα συμβάλλει σε ότι μπορεί ο δήμος στις κινητοποιήσεις του εργατικού λαϊκού κινήματος του νησιού μας.

Τέλος συμφώνησαν να απευθυνθούν σε Εργατικά Κέντρα της Αττικής, συλλόγους νησιωτών των νησιών μας που εδρεύουν στην Αθήνα, καθώς και συλλόγους εργαζομένων στα νοσοκομεία της Αττικής ώστε να συμβάλουν να ενημερωθούν τα μέλη τους που είναι νησιώτες και ζουν σε Αθήνα και Πειραιά για να συμμετέχουν στη συγκέντρωση της Αθήνας στις 6 Νοέμβρη.

Δε συμβιβαζόμαστε! Ξέρουμε ότι ο λαός σώζει το λαό και παίρνουμε ξανά την κατάσταση στα χέρια μας. Πηγαίνουμε στην  Αθήνα και απαιτούμε λύσεις!

Υγεία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν για όλους με πλήρη στελέχωση όλων των δημόσιων δομών με γενναία κρατική χρηματοδότηση.

 

Διαδηλώνουμε:

Σάμος:  Πέμπτη 2 Νοέμβρη στις 6:00 μ.μ.,  Πλατεία Πυθαγόρα, Βαθύ

Αθήνα: Δευτέρα 6 Νοέμβρη στις 6:00 μ.μ., στο Υπουργείο Υγείας