13/10/23

Αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης! Να σταματησει η Ισραηλινή κατοχή! Καμία εμπλοκή της χώρας μας

 

Αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης!

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στον πολύπαθο λαό της Παλαιστίνης και στέκεται αλληλέγγυο στην αντίσταση του ενάντια στην πολύχρονη ισραηλινή κατοχή και τη βία που δέχεται καθημερινά εδώ και 75 χρόνια. Καλούμε το λαό του νομού να δράσει αποφασιστικά για την στήριξη του διαχρονικού αγώνα του παλαιστινιακού λαού. Αν κάποιος θέλει να υπερασπίζεται το δίκιο των λαών και θέλει ειρήνη στην περιοχή πρέπει να βροντοφωνάξει «ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ»!

Τρομοκράτες δεν είναι οι καταπιεσμένοι λαοί που αντιδρούν σε οποιαδήποτε κατοχή. Τρομοκράτες και εγκληματίες είναι οι κατοχικές χώρες που υποδουλώνουν ολόκληρους λαούς για τα συμφέροντά τους!

Όπως ακριβώς συμβαίνει και στην Μέση Ανατολή, όπου για 75 χρόνια το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ εγκληματεί με δολοφονίες, βιασμούς, φυλακίσεις, βασανισμούς, ξεσπιτώματα, κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών, αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας και περιορισμό στις βασικές ανάγκες των παλαιστινίων με την συναίνεση και αρωγή των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ καθώς και όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, ενώ τώρα ετοιμάζεται για χερσαία επέμβαση. Περισσεύει λοιπόν η υποκρισία όλων αυτών για τους οποίους η ιστορία αρχίζει κάθε φορά που οι παλαιστίνιοι αντιστέκονται στο απαρτχάιντ που τους ασκεί το ισραηλινό κράτος και ανακάλυψαν ξαφνικά, πως γίνεται πόλεμος στην Παλαιστίνη. Η Παλαιστίνη και η Μέση Ανατολή φλέγεται, άνθρωποι πεθαίνουν, αυτή τη φορά και Ισραηλινοί της περιοχής, η περιοχή μυρίζει μπαρούτι εξαιτίας της εγκληματικής πολιτικής του κράτους του Ισραήλ και των αμερικανονατοϊκών.

Καταδικάζουμε τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης που με φρεγάτα στην περιοχή με πλήρωμα 200 άτομα, εμπλέκει τη χώρα μας ακόμη περισσότερο στο ιμπεριαλιστικό κουβάρι των ανταγωνισμών και του πολέμου, βάζοντας το λαό μας σε κίνδυνο. Γράφει στα παλιά της τα παπούτσια και δεν εφαρμόζει την απόφαση που ομόφωνα έχει παρθεί στο ελληνικό κοινοβούλιο το 2015 για αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Αν.Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ, την ώρα που με φαστ-τρακ διαδικασίες εφαρμόζει αντιλαϊκούς νόμους, ενώ με τη στάση της συμβάλει στο ξεριζωμό περισσότερων προσφύγων.

Στεκόμαστε στο πλευρό των Παλαιστινίων που με την αντίστασή τους στην πολύχρονη κατοχή, διεκδικεί  δικαίως την ελευθερία της πατρίδας τους, κράτος ανεξάρτητο και κυρίαρχο δίπλα από το Ισραήλ στα όρια των συνόρων του 1967 με πρωτεύουσα την Αν. Ιερουσαλήμ, ώστε να μπορεί να ορίσει το ίδιο την τύχη και την κατεύθυνσή του.

Δυναμώνουμε τις φωνές μας διεκδικώντας:

·      Να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή και ο πόλεμος

·  Δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ

·   Καμία στήριξη και εμπλοκή της χώρας μας στους σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα ‘’ΨΑΡΑ’’ και να μην αποσταλεί-δοθεί καμία υποστήριξη και ανθρώπινο δυναμικό

·    Επιστροφή όλων των παλαιστινίων προσφύγων στις εστίες τους και αποφυλάκιση των πολιτικών κρατουμένων από τις ισραηλινές φυλακές

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ