30/10/23

ΝΤ ΑΔΕΔΥ Σάμου: κάλεσμα στις κινητοπιήσεις για την υγεία και σε πάλη με βάση το κοινό πλαίσιο


 Κάλεσμα σε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις για την υγεία:

  • Σάμος: 2 Νοέμβρη στην πλ. Πυθαγόρα στο Βαθύ τις 6μμ

  • Αθήνα: 6 Νοέμβρη στο Υπουργείο Υγείας στις 6μμ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η ΕΓ του ΝΤ Σάμου της ΑΔΕΔΥ, μετά τη – μαζική σε συμμετοχή – σύσκεψη σωματείων και φορέων για τα ζητήματα της υγείας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18/10 στο ΕΚ Σάμου, καλεί τα σωματεία – μέλη της να πάρoυν αποφάσεις συμμετοχής στις κινητοποιήσεις 2 Νοέμβρη στη Σάμο και 6 Νοέμβρη στην Αθήνα, καθώς και υιοθέτησης του κοινού πλαισίου (επισυνάπτεται) που προέκυψε απ’ τη σύσκεψη αυτή. Κάθε σωματείο να προχωρήσει άμεσα σε συνεδρίαση ΔΣ και να ενημερώσει για την απόφασή του.

Καλούμε, επίσης, στις συσκέψεις σωματείων, συλλόγων και φορέων, που διοργανώνονται για τον ίδιο λόγο στην Ικαρία απ’ το ΕΚΣ:

  • Την Κυριακή 29/10 στις 19.00, στο Χριστό Ραχών (αίθουσα συλλόγου)

  • Τη Δευτέρα 30/10 στις 19.00 στον Εύδηλο (Κατσούλειο)

  • Την Τρίτη 31/10 στις 19.00 στον Άγιο Κήρυκο (αίθουσα παλιού δημαρχείου)

Η υγεία είναι υπόθεση όλων μας! Αφορά τη ζωή τη δική μας και των οικογενειών μας. Πρέπει να γίνει υπόθεση κάθε σωματείου, συλλόγου, φορέα, του ίδιου του λαού των νησιών μας!

Η μαζική συμμετοχή μας είναι κρίσιμη για τη διεκδίκηση λύσεων για τα τόσο σοβαρά προβλήματα και τις ελλείψεις που βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή μας καθημερινά. Η κατάσταση διαιωνίζεται γιατί ένα πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένο δημόσιο σύστημα υγείας, για την κυβέρνηση είναι απλά… κόστος! Απαιτούμε λύσεις και ο μόνος δρόμος να δικαιωθούμε είναι αυτός του μαζικού, οργανωμένου και ανυποχώρητου αγώνα των εργαζομένων και του λαού.

Φτάνει πια με την εγκατάλειψη! Απαιτούμε την κάλυψη όλων των αναγκών μας και υγεία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν για όλους!